Bevraging van Statbel in Ranst

Gepubliceerd op  vrijdag 5 jan 2024 om 8.19 uur
Verschillende huishoudens in Ranst zijn willekeurig geselecteerd om deel te nemen aan de bevraging over inkomen en levensomstandigheden.

Doel

Met deze informatie kan Statbel, het officiƫle Belgische statistiekbureau, een objectief beeld te krijgen van de levensomstandigheden van alle inwoners van Belgiƫ. Daarna kunnen ze de uitdagingen identificeren en armoede en sociale uitsluiting aanpakken.

Procedure

Als je geselecteerd bent uit het Rijksregister, ontvang je een brief van Statbel met de contactgegevens van de toegewezen interviewer. Die neemt dan in de periode januari tot juni 2024 contact met je op om een datum voor het interview af te spreken. Je deelname is hoe dan ook vrijwillig en je en ontvangt een (belastingsvrije) vergoeding.

Resultaten

De resultaten van deze anonieme bevraging geven een overzicht van de levensomstandigheden van de bevolking en bestrijken onder meer de domeinen huisvesting, onderwijs, werkgelegenheid en inkomen. Statbel gebruikt deze gegevens om statistieken op te stellen
op nationaal, regionaal en provinciaal niveau. Deze bevraging wordt ook in de andere EU-lidstaten georganiseerd, waardoor er ook vergelijkende Europese statistieken kunnen opgesteld worden.

Meer info

Met vragen kan je terecht bij

Naar top