Nieuwe bouwrichtlijnen 2020

Ranst is een landelijke gemeente met enkele (dorps)kernen die worden omgeven door open ruimte.

We merken een sterke vraag naar bijkomende woningen, niet alleen eengezinswoningen, maar ook grotere projecten, dikwijls met meergezinswoningen.

Daarom stelde het bestuur nieuwe richtlijnen op die een nieuwe visie weergeven op hoe de ruimtelijke invulling, met aandacht voor behoud van open ruimte en kernverdichting, kwalitatief gerealiseerd moet worden. Het bestuur wil dat we klimaatvriendelijker gaan wonen. Dat wil zeggen: energiezuiniger, met minder verhardingen, met aandacht voor duurzame materialen, nieuwe woonvormen, verantwoorde mobiliteit en nog veel meer.

Op de gemeenteraad van 20 januari 2019 werden de nieuwe bouwrichtlijnen voor onze gemeente goedgekeurd. Vanaf nu kunnen ze dus ook toegepast worden. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op een aantal (kern)kwaliteiten waaraan elke (bouw)aanvraag voor een nieuwe woning of project zal worden getoetst.
De volledige tekst vind je als pdf onderaan.

Je kan een afgedrukt exemplaar ook raadplegen in het gemeentehuis tijdens de openingsuren.

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Van den Nestlaan 1102520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83
e-mail
omgeving@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

Deel deze pagina