Nieuwe PIN-code en PUK-code voor identiteitskaarten

Nieuwe PIN en PUK-codes aanvragen

Inhoud

Bij de aanvraag van je elektronische identiteitskaart (eID of Kids-ID) krijg je een brief met een PIN-code en een PUK-code. Bij het afhalen van je kaart in het gemeentehuis, kan je je PIN-code wijzigen.

Ken je je PIN-code niet meer of wil je je PIN-code deblokkeren (3 keer een foute code ingegeven), dan kan je met je PUK-code op het gemeentehuis een nieuwe PIN-code aanmaken.

Heb je ook je PUK-code niet meer, dan moet je nieuwe codes aanvragen.

Procedure

Je kan:

Je nieuwe codes worden naar het gemeentehuis gestuurd waar je bent ingeschreven. De gemeente verwittigt je wanneer de codes zijn toegekomen. Vervolgens ga je na afspraak langs bij de dienst burgerzaken om je nieuwe PIN-code aan je identiteitskaart te koppelen.

Geen aanvraag nodig voor nieuwste versie eID’s

Het aanvragen van nieuwe codes is enkel van toepassing op de oude elektronische identiteitskaarten. Voor eID's uitgegeven na 1 januari 2022 moeten er geen codes meer aangevraagd worden. Je kan meteen op het gemeentehuis een nieuwe pincode aanmaken. De kaart deblokkeren gebeurt ook automatisch.

Uitzonderingen

Als je verhuist op het moment dat je jouw codes kwijt bent, dan kan je tijdelijk geen nieuwe codes aanvragen. Bij de inschrijving in jouw nieuwe gemeente kan je onmiddellijk nieuwe codes aanvragen.

Heb je al een aanvraag voor een nieuwe eID lopen, dan ontvang je automatisch een brief met jouw nieuwe codes.

Contact

Adres
Administratief centrum Gustaaf Peetersstraat 7 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur & 14 tot 16.30 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 16.30 uur
Naar top