Nieuw inclusief woonproject DVC Zevenbergen

Inclusief wonen

In samenwerking met de Sociale Huisvestingsmaatschappij ‘Zonnige Kempen’ realiseert dienstverleningscentrum (DVC) Zevenbergen een inclusief woonproject voor gezinnen met een kind met ernstige meervoudige beperkingen.

De woonunits bevinden zich in de Bijlstraat in Ranst en grenzen aan de woningen op het domein van DVC Zevenbergen. Het domein ligt op wandelafstand van het dorpscentrum van Ranst.

Het is belangrijk dat ook kinderen met ernstige meervoudige beperkingen zolang mogelijk thuis is het gezin wonen. Zij kunnen in Zevenbergen terecht voor een ondersteunend aanbod met dagverblijf, logeren en thuisondersteuning.

Meer info over het aanbod in Zevenbergen vind je op www.zevenbergen.be.

 

Voor wie

Met dit project kan de zorg voor de persoon met een beperking op een zeer bijzondere manier gedeeld worden.

  • ofwel woon je met je gezin, waaronder je kind/broer/zus met een beperking in een sociale woning en doe je een beroep op DVC Zevenbergen voor het zorgaanbod: verblijf, dagondersteuning, ambulante en/of mobiele begeleiding. Zo zijn er 4 zorg-woonunits voorzien. Die zijn volledig aangepast en uitgerust voor personen met een ernstige meervoudige beperking.
  • ofwel verblijft je kind permanent in DVC Zevenbergen en wens je in zijn of haar nabijheid te wonen in één van de sociale appartementen. Daarvan zijn er 6 beschikbaar.

Voorwaarden:

  • je hebt een dienstverleningsovereenkomst afgesloten met de vergunde zorgaanbieder
  • je voldoet aan de algemene voorwaarden om in een sociale woning te wonen.

 

Wat moet je doen

Neem contact op met de Sociale Dienst van DVC Zevenbergen, die je vraag zal verkennen en in contact brengen met de huisvestingsmaatschappij:

Openingsuren & contact

Zorg en Welzijn

adres
Schildesteenweg 162520 Ranst (Oelegem)
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 385 38 88
e-mail
zorg.welzijn@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 17 tot 19 uur

Je kan steeds langskomen of telefonisch contact opnemen tijdens de openingsuren.

Deel deze pagina