Natuur

Zevenbergenbos  - Wandelbos met natuurproject met Galloway runderen

Het Zevenbergenbos is een prachtig, oud bos in Ranst, deel uitmakend van een complex van meer dan 100 hectare bos aan de rand van de agglomeratie Antwerpen. Al wandelend zie je in het voorjaar bosanemonen en slanke sleutelbloemen die de bosbodem bedekken. In de zomer fladderen er verschillende vlinders in de hooilanden. Kinderen kunnen zich uitleven in het gemeentelijk speelbos.
www.natuurpunt.be/natuurgebied/zevenbergenbos

Provinciaal groendomein Vrieselhof

Het domein telt mooie dreven, waaronder een monumentale beukendreef, twee waterlopen, het Groot Schijn en de Heidebeek, een vijver en een stervormig aangelegd bos.
Drie bewegwijzerde wandelpaden, een wandelpad voor rolstoelgebruikers, bosleerpad en een speelbos (6 ha).  Gegidste rondleidingen zijn mogelijk tussen maart en november.

Het Bezoekerscentrum biedt een jaarlijkse jaarlijkse thematentoonstelling aan voor groepen en passanten.  
www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/vrieselhof.html

Natuurgebied van de Kleine Netevallei en de Molenbeekvallei

Natuurpunt afdeling De Wielewaal beheert verschillende natuurgebieden in de gemeenten Lier, Zandhoven, Berlaar, Nijlen, Broechem en Emblem waarvan het merendeel van de gronden eigendom zijn. Het unieke aan hun afdeling is dat zowel Kleine Nete, Grote Nete als Beneden Nete door het grondgebied stromen. Het beheer van de gebieden wordt behartigd door de zogenaamde beheerteams die bestaan uit vrijwillige medewerkers die ondersteund worden door professionelen.

Begeleide natuurwandelingen in de Kleine Netevallei en de Molenbeekvallei zijn mogelijk.
Groepen van min.8-max. 20 personen (en meer) kunnen een geleide wandeling van 1,5 tot 2 uur reserveren.Er zijn diverse mogelijkheden: Steenbeemden, Anderstad, Kleine Netevallei, Molenbeekvallei, …Ook educatieve rondleidingen voor scholen en andersvaliden zijn mogelijk, mits tijdige reservatie.
www.natuurpuntdewielewaal.be 

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 68 33
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Door de verstrengde coronamaatregelen is Den Boomgaard momenteel gesloten.

De administratieve diensten zijn wel telefonisch en via mail bereikbaar tijdens de kantooruren.

 

Deel deze pagina