Mijn VerbouwPremie

Inhoud

Met behulp van premies moedigt de Vlaamse Overheid renovatiewerken en investeringen aan die de woonkwaliteit en energieprestatie van gebouwen verbeteren. Alle beschikbare premies vind je op één digitale plek: Mijn VerbouwPremie

In het kort

Als je investeert in een bestaande woning, appartement(sgebouw), of een niet-woongebouw, zoals een bedrijfspand of kantoorgebouw, zal je afhankelijk van de doelgroep waartoe je behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in

  1. energie-efficiëntie, zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel;
  2. woningkwaliteit, zoals elektriciteit, sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren.

Je kan een premie verkrijgen voor een selecte lijst van renovatiewerken die onderverdeeld zijn in verschillende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair. 

Je kan per categorie van werken één keer om de vijf jaar een premie aanvragen. 

Voor eenzelfde gebouw kan je Mijn VerbouwPremie voor iedere categorie van werken afzonderlijk aanvragen. Je kan ook meerdere categorieën van werken in 1 keer aanvragen.De premiebedragen hangen af van je gezinssamenstelling en de inkomenscategorie waartoe je behoort.

Je vraagt de premie aan de hand van facturen die maximaal twee jaar oud zijn aan. Vaak is er ook een attest van je aannemer nodig. 

Simulator Mijn VerbouwPremie

Heb je al concrete renovatieplannen? Aan de hand van de simulator van Mijn VerbouwPremie kan je op een eenvoudige manier nagaan welke premies je kan aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt.

Meer info

Alle informatie over wie een Mijn VerbouwPremie kan aanvragen, voor welke renovatiewerken en aan welke voorwaarden je moet voldoen, lees je op www.vlaanderen.be, de website van de Vlaamse Overheid.

Contact

Adres
Site Van den Nestlaan Van den Nestlaan 110 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 16 uur
Naar top