Mijn VerbouwLening

Inhoud

Een groot deel van de Vlaamse woningen is sterk verouderd. Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om die woningen en appartementen te renoveren. Je kan via Mijn VerbouwLening tot € 60.000 aanvragen.

Met deze lening kan je renovaties financieren die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie (o.a. isolatie, zonneboiler, warmtepomp(boiler), zonnepanelen). 

Procedure

Je kan je Mijn VerbouwLening aanvragen:

- via het online aanvraagplatform (inloggen met itsme of e-id). Dit is heel eenvoudig. Bijkomend voordeel is dat je zo online de status van je dossier kan opvolgen. Je kan er ook een nieuwe kredietaanvraag opstarten. Bij de aanvraag zal je verschillende documenten moeten opladen. Je postcode zorgt ervoor dat je aanvraag bij het juiste Energiehuis terecht komt. Het Energiehuis zal in een volgende fase je dossier onderzoeken en verder behandelen. Opgelet: enkel de eerste schijf kan je online aanvragen. Als je extra schijven wil ontlenen, moet je contact opnemen met het Energiehuis van de gemeente. De online aanvraag wordt pas aan het Energiehuis doorgegeven als je de aanvraag volledig hebt afgewerkt en verzonden hebt.

- via het EnergieK Loket. Dat kan je ook begeleiden tijdens het renovatieproces met o.a. advies, vergelijking van offertes, aanvraag van premies en financiering van je project.

Voor wie

De 5 onderstaande doelgroepen komen in aanmerking voor Mijn VerbouwLening.

  1. Particuliere eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie;
  2. Particuliere verhuurders via een sociaal verhuurkantoor of via particuliere verhuur;
  3. Particulieren die een woning verwerven via erfenis of schenking
  4. Niet commerciële instellingen of coöperatieve vennootschappen (bijv. vzw’s)
  5. Verenigingen van mede-eigenaars

Contact

Adres
Site Van den Nestlaan Van den Nestlaan 110 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 16 uur
Naar top