LEIF-consulent

Inhoud

LevensEinde InformatieForum, kortweg LEIF, is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen. Respect voor de wil van de patiënt staat voorop. Ze staan klaar om je te helpen en te adviseren.

Waarvoor kan je terecht bij een consulent?

In Ranst kan je terecht bij LEIF-consulent Robert Van Meerbeeck. Met hem kan je praten over hulp voor nu en voor later. Hij gaat daarbij de moeilijke onderwerpen niet uit de weg en ondersteunt je in het omgaan met je emoties.

Hij helpt je om je voorafgaande zorgplanning op papier te zetten. Je kan vóór je gesprek met hem de gratis zorgplanner met de wilsverklaringen afhalen op het gemeentehuis (na afspraak) of bij je apotheek. Je kan ook alle wilsverklaringen downloaden (negatieve wilsverklaring, wilsverklaring euthanasie, laatste wilsbeschikking en orgaandonatie).

Samen kan je ook het aanvraagformulier voor een gratis LEIF-kaart invullen. Tot slot bekijkt Robert met jou wat je concreet kan doen en plannen voor je overlijden.

Procedure

Maar eerst een afspraak:

  • Stuur een mailtje naar aifebob@hotmail.com.
  • Bel tijdens de kantooruren naar 03 385 38 88. De medewerker van de dienst Zorg en welzijn stuurt je vraag dan door.

De gesprekken gaan na afspraak door in het Welkomhuis, Schildesteenweg 40 in Oelegem. Mobiliteitsproblemen? We zoeken samen een oplossing.

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Vandaag
Open van 9 tot 12 uur
Naar top