Jules Persynpad

Inhoud

In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw kwam heel intellectueel Vlaanderen op bezoek in Broechem. Als je deze wandeling verkent, ontdek je waarom.

Je volgt de sporen van Jules Persyn en zijn gezin door Broechem. Jules Persyn (1878-1933) was zelf geen literator en toch gold hij in de eerste helft van de twintigste eeuw als een van de belangrijkste stemmen in de literatuur. Hij was enorm belezen en een van de beste literatuurrecensenten van zijn tijd. Ook als criticus bleef hij altijd minzaam en stijlvol. Daardoor verzamelde hij een krans geletterde vrienden rond zich, die geregeld naar Broechem afzakten: Karel van de Woestijne, Felix Timmermans, Ernest Claes, Stijn Streuvels, Jozef Simons, Cyriel Verschaeve en vele anderen.

Afstand       7,5 km
Start en eindeOnze-Lieve-Vrouw Geboortekerk Broechem
MarkeringOranje met aanduiding 'Het Jules Persynpad'
ExtraNiet toegankelijk voor kinderwagens en mindervaliden vanwege de ondergrond. 
NatuurgebiedNatuurschoon in Broechem
MonumentenOnze-Lieve-Vrouw Geboortekerk Broechem, 't Spijker en de Fakkel, Villa 'De Vorstjens', Kapel van Onze-Lieve-Vrouw (Broddestraat), Huis Pertendonckstraat 38, Kapel van Onze-Lieve-Vrouw (Kapelstraat), Kasteel Bossenstein (privé), Kasteel Broechemhof (privé), Maalderij Dom (privé), Huis met de Zwaluwen (privé), graf en borstbeeld van Jules Persyn.

Downloads

Contact

Adres
Gemeenschapscentrum Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 43 , 2520 Ranst
Tel.
Naar top