Jeugdboekenmaand maart 2022

Hoi kleine en grote lees-”helden” en lees-”schurkjes”,

In maart 2022 is het thema voor de Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'. We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? Verhalen hebben hun helden en schurken nodig. En mensen hebben hun verhalen nodig.

Daarom zetten we in maart op school extra in op lezen op allerlei manieren.

Als startactiviteit zoeken we jullie! Ja, jij en jij en jij en jij … (groot en klein, oma’s, opa’s, mama’s, papa’s, kleine en grote knipooglezertjes, …)

Op maandag 7 maart willen we de jeugdboekenmaand starten met een (kleine/grote) leesuitdaging. Bij mooi weer (als het dus droog is) zoeken we 200, 300, 400 … (??? we mogen toch een beetje ambitieus zijn) lezers aan onze school.

Tussen 8.15 uur en 9 uur zijn jullie allemaal welkom om samen met je eigen bubbel de week te starten meteen ontspannend leesmomentje. Je kiest zelf hoeveel tijd je hier wil/kan insteken (we weten ook dat je nog andere dingen te doen hebt ;-).

Breng dus je stoeltje, gezellig dekentje, kussentjes, … mee en natuurlijk voor elk een boek/strip/krant/voorleesboek/tablet/gsm/… en zoek een plekje op onze schoolopritten en parking en maak er met je bubbel een fantastische leeservaring van. Natuurlijk mag je ook een lekker drankje of wat anders lekkers meebrengen want lezen wordt zo alleen nog gezelliger.

Kan je je als ouder/grootouder/… niet vrij maken op dit uur, dan brengt je kind ook een boek mee en mag het op de speelplaats samen met enkele juffen en meester een bubbel vormen. Zo wordt het voor hen ook een extra gezellig leesmomentje. Ook zij mogen natuurlijk een kussentje/dekentje/ … meebrengen.

Verder gaan wij dat uur ook tellen… Zou het onze school lukken om 300 (400?) lezers te hebben?

Even samenvatten:           

- maandag 7 maart

- tussen 8.15 uur en 9 uur (maar je beslist zelf hoelang je kan blijven)

- breng een zeteltje/dekentje/kussentje/…mee

- en natuurlijk voor elk een boek (of een voorleesboek en lees gezellig voor aan je bubbel)

 

Wij kijken er alvast naar uit!   Het Knipoogteam.

Openingsuren & contact

De Knipoog

adres
Schoolstraat 172520 Ranst
Tel. tel.
03 475 14 48
e-mail
secretariaat@deknipoogranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Contacteer De Knipoog

https://www.jeugdboekenmaand.be/

Deel deze pagina