Huursubsidie

Inhoud

Een huursubsidie is een maandelijkse tegemoetkoming die verleend wordt aan een huurder die vanuit een 'slechte' woning verhuist naar een conforme woning op de private huurmarkt of die een woning huurt via het Sociaal Verhuur Kantoor.

Verwar de tegemoetkoming in de huurprijs niet met de Vlaamse huurpremie. Het zijn twee verschillende tegemoetkomingen, die je nooit tegelijk kan ontvangen.
Krijg je al een tegemoetkoming in de huurprijs en heb je ondertussen ook recht op de huurpremie? Dan zal Wonen-Vlaanderen de tegemoetkoming in de huurprijs stopzetten.
Ontvang je al een huurpremie en vraag je daarna een tegemoetkoming in de huurprijs aan? Dan zal je aanvraag voor de tegemoetkoming in de huurprijs geweigerd worden.

Voorwaarden

  • Je verblijft in Ranst.
  • Als je huurder bent en de tegemoetkoming in de huurprijs wilt aanvragen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden die betrekking hebben op inkomen, eigendom, verlaten woning, nieuwe woning en inschrijving bij een huisvestingsmaatschappij.
  • De tussenkomst is een verhuissubsidie en wordt dus enkel toegekend bij het huren van een nieuwe, gezonde en aangepaste woning.

Procedure

  • Als je verhuist of net verhuisd bent naar een nieuwe huurwoning, kan je de tegemoetkoming in de huurprijs aanvragen. Je dient de aanvraag in als huurder. De huurder is de persoon die de huurovereenkomst ondertekent.
  • Je kan de aanvraag zelf doen op de website van Wonen Vlaanderen.
  • Het aanvraagformulier moet ondertekend worden door jezelf, je eventuele partner en alle inwonende meerderjarige kinderen.

Wat meebrengen

  • het aanslagbiljet van het inkomen van het derde jaar voor de aanvraagdatum van de tegemoetkoming; als je op het derde jaar voor de aanvraagdatum van de tegemoetkoming niet in BelgiĆ« verbleef en dus niet over een aanslagbiljet beschikt, of wanneer je toen nog naar school ging, dan maken we samen met jou een verklaring op eer
  • het huurcontract van de nieuwe woning
  • wanneer je een onaangepaste huurwoning verlaat, moet je ook een medisch attest toevoegen

Kostprijs

Voor de tegemoetkoming in de huurprijs verwijzen we je naar de regelgeving en naar de website van Wonen Vlaanderen.

Regelgeving

Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een tegemoetkoming in de huurprijs voor woonbehoeftige huurders

Meer info

Meer informatie kan je terugvinden op de website van Wonen-Vlaanderen - tegemoetkoming in de huurprijs.

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Vandaag
Open van 9 tot 12 uur
Naar top