Huisstijl en logo

Inhoud

Ranst, daar zit pit in!, dat is de slogan van onze gemeente. Samen met het logo is het een van de onderdelen van de uniforme huisstijl waarmee de gemeente haar identiteit naar de buitenwereld toe wil onderstrepen.

Identiteit

De gemeente Ranst is vooral bekend om zijn fruitteelt, waardevolle monumenten en mooie wandel- en fietspaden. Makkelijk bereikbaar voor iedereen.

Het afwisselende landschap met weiden, (fruit)boomgaarden, bossen en kasteeldomeinen, alsook het rijke verenigingsleven zorgen ervoor dat het hier aangenaam is om te wonen, te werken en te verblijven.
Ranst wil zich dan ook als een gastvrije, moderne en actieve landelijke gemeente profileren. 
In woord en daad, maar ook in beeld.

Logo

De verschillende elementen die symbool staan voor onze gemeente vind je terug in ons logo: 

  • De vier ellipsen kunnen gezien worden als (fruit)bomen, maar staan ook symbool voor de vier deelgemeenten van Ranst.
  • De blauwe streep staat voor het element water en meer specifiek de talrijke kanalen die door onze gemeente lopen (Nete-, Albert- en Antitankkanaal)
  • Het onderste gedeelte van de cirkel staat symbool voor het landschappelijk karakter van de gemeente. Een weg doorsnijdt het groene vlak: dit is een verwijzing naar de recreatieve troeven van Ranst, wandel- en fietspaden.
  • De globale vorm van het logo kan gezien worden als een vrucht. Dit kan eender welke vrucht zijn (appel, peer, kers).

Ranst, daar zit pit in!

Het logo kan perfect gebruikt worden met of zonder slogan. Die geeft in dit geval een meerwaarde aan het concept. Het woordje “pit” is een verwijzing naar enerzijds de pit van een vrucht, maar anderzijds staat het ook symbool voor het dynamische karakter van de gemeente Ranst. Door de slogan in een oranje-rode kleur te zetten, benadrukken we nog meer het pittige, bruisende karakter van Ranst. 

Voorwaarden

Het gebruik van het logo is voorbehouden voor de gemeentelijke diensten. Enkel mits uitdrukkelijke (schriftelijke) toelating van het gemeentebestuur kan je het logo gebruiken. Neem hiervoor contact op met de communicatiedienst. Bij hen kan je een kwaliteitsvolle digitale versie van het logo aanvragen.

Aan het gebruik van het logo zijn ook een aantal grafische voorwaarden verbonden. Voor verdere vragen over het juiste gebruik van de huisstijl of over de toepassingen ervan, kan je ook terecht bij de communicatiedienst.

Contact

Adres
Administratief centrum Gustaaf Peetersstraat 7 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Naar top