Het Welkomhuis

Als je graag eens op stap wil of afspreekt met vrienden, ben je al snel geld kwijt aan de verplaatsing, eten en/of drinken, inkomkaartjes … Dat is niet voor iedereen mogelijk. Iedereen heeft nochtans recht op vrijetijdsbeleving en sociaal contact. We komen wekelijks samen en organiseren het hele jaar door activiteiten. We willen een plaats creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, gezellig kunnen babbelen en iets drinken zonder meteen veel geld kwijt te zijn.

Naast het babbelcafé organiseren we ook informatieve workshops, vormingsmomenten en uitstappen.

Elke maandag BABBELCAFE van 13.30 tot 16 uur

Iedere maandagnamiddag kan je terecht in het babbelcafé voor een gezellige babbel en een kopje koffie. Bij mooi weer spelen we Kubb en petanque in den hof, trekken we erop uit … De gezelschapsspelletjes komen vaak uit de kast, we kokerellen samen, kijken samen naar een film op groot scherm …

Gratis WASSEN EN DOUCHEN

In het Welkomhuis staan een wasmachine, droogkast en douche ter beschikking van mensen die er door omstandigheden nood aan hebben. Je kan er gratis gebruik van maken als je thuis geen toegang meer hebt tot warm water, bad/douche of wasmachine. De sociale dienst bekijkt of je ervoor in aanmerking komt.

Wassen en drogen kan overdag op weekdagen na reservatie. Om te reserveren kan je ons telefonisch contacteren tijdens de openingsuren of een e-mail sturen.

Aanwezig materiaal: wasmiddel, huishoudazijn (milieu- en machinevriendelijk alternatief voor wasverzachter), droogrekje, wasspelden en wasmand. Zorg zelf voor een mand of draagtas om je wasgoed te vervoeren.

Douchen kan alle werkdagen. We raden aan om op voorhand even te bellen en te reserveren. Douchen kan op de volgende momenten:

      • maandag tot donderdag 9 – 15 uur;
      • vrijdag 9 – 11 uur.

Handdoeken, washandjes, zeep, shampoo en een haardroger zijn aanwezig.

VOORTRAJECT

Op regelmatige basis organiseren we een voortraject in functie van activering naar de arbeidsmarkt. Dat vindt plaats in het Welkomhuis.

Voor wie

We richten ons in eerste instantie tot de kwetsbare inwoners uit onze gemeente maar iedereen is welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Hoe aanvragen

Als je gebruik wil maken van de douche of de wasmachine/droger, meld je je aan in het Sociaal huis, Schildesteenweg 16 in Oelegem. De eerste keer bekijken we jouw situatie of vraag en de mogelijkheden om te wassen of te douchen. In ruil voor je identiteitskaart (als waarborg), krijg je de sleutel van het Welkomhuis. Je brengt de sleutel terug op een afgesproken uur en je krijgt dan je identiteitskaart terug. 

Openingsuren & contact

Welkomhuis en welkomhof

adres
Schildesteenweg 402520 Ranst (Oelegem)
Tel. tel.
03 385 38 88
e-mail
welkomhof@ranst.be
Welkomhuis

Deel deze pagina