Eten en drinken in Ranst

Heb je zin in een lekkere snack of een uitgebreid etentje op een unieke locatie? Check dan zeker onze horecamogelijkheden. Sommige (broodjes)zaken hebben een streepje voor, omdat ze extra toeristische troeven hebben: een unieke locatie aan het water, streekproducten op het menu, horecazaken met een 'Fietsers welkom' label,... Hierbij een greep uit het aanbod. (Deze lijst is niet limitatief).

Broechem
 

Afspanning de Hoeve

Sfeervol restaurant gelegen aan het Safi-pad.
www.afspanningdehoeve.be

Bossenstein golf & polo club 

In de schaduw van het machtige kasteel van Bossenstein uit de 17de eeuw werd een prachtige golfbaan van 27 holes aangelegd. Grote wateroppervlakten zijn strategisch geïntegreerd in de lay-out van een Amerikaans ogende golfbaan. Gelegen aan de themawandeling 'Jules Persynpad'.  
www.bossenstein.be

Broejkes bij Katrien Moeder en dochter, Katrien en Kaatje. Samen vormen zij het team Broejkes. Ze steken graag de handen uit de mouwen.
Elke dag kan je opnieuw met veel enthousiasme bereide broodjes en snacks verkrijgen. 
www.broejkes.be
Café de Lindeboom  Een café daterend uit 1932. Trendy, met lekkere streekbiertjes, ... waar het dorpsleven 'leeft'. 
www.facebook.com/cafedelindenboom
Den Moor  Sinds 1989 is 'Den Moor' een sympathieke en sfeervolle locatie voor elk feest. De eeuwenoude langgevelboerderij werd volledig gerenoveerd en is heerlijk rustig gelegen in het groen met een mooie, grote tuin. De prachtige vijvertuin is gelegen aan het golfterrein en het kasteel van Bossenstein.
De kinderen kunnen zich amuseren in de speeltuin, terwijl de andere gasten genieten van de vijvertuin. ‘Den Moor’ is gelegen aan fietsknooppunt 64 van fietsknooppuntennetwerk 'Kempen'. www.denmoor.be
Restaurant Antoine

https://restaurantantoine.be

Gildenhuis Broechem Pertendonckstraat 10-22. T. 03 485 56 25.
La Bottiglia Rilassante
www.labottigliarilassante.be
La Rosa www.larosa-boechem.be
Moshi Sushi Wok en grill
www.moshisushi.be
Sportcafe het Loo Antwerpsesteenweg 45. T. 03 475 19 37 
Ranst
 

Brasserie Mijn gedacht

In Brasserie Mijn gedacht kan je lekker eten in een huiselijke sfeer. Je kan er ook gezellig golfen. De brasserie heeft een nauwe band met F.C. De Kampioenen. De brasserie is namelijk gevestigd in het gebouw van het stamcafé van het elftal. 
https://www.brasseriemijngedacht.be/
Je kan er ook golfen: https://opengolfcentrum.be/algemene-info/brasserie-afslag-86/

De zoete zonde 

Dit kado- en koffiehuis in hartje Ranst staat bekend om zijn seizoensgebonden ambachtelijke lekkernijen. Chocolade, koekjes, pralines, … in combinatie met een heerlijke tas koffie of thee. Ideaal om een dagje in Ranst te starten!
www.dezoetezonde.be 

Broodjesboetiek Maxime 

Bij Maxime kan je terecht voor lekkere broodjes!
www.facebook.com/broodjesboetiek.maxime/

Café den Tablo  www.nl-nl.facebook.com/DenTablo
Gildenhuis Ranst Lievevrouwestraat 15.
Café de Solsleutel
www.facebook.com/desolsleutel
Tasty Ranst  www.facebook.com/TastyRanst/
Oelegem
 

Brouwerij van Oelegem 

Centraal gelegen in het hart van het rustige Oelegem. Je kan er aansluiten op tal van fietsroutes van de 'Kempen'. 
www.brouwerijvanoelegem.be

Café Boerenhof 

Een typisch dorpscafé gelegen in het hartje van Oelegem, daterend uit de 19de eeuw. Café Boerenhof is gelegen nabij de Stenen Molen. 
www.facebook.com/Boerenhof-te-Oelegem

De Stenen Molen is eigendom van de gemeente Ranst, maar wordt uitgebaat door Heemkundige Kring de Brakken. Een Meulemaal is zeker aan te bevelen! 
www.debrakken.be

De Linde 

De Linde is de ideale stopplaats voor fietsers en wandelaars om even uit te blazen. Voor een klein hapje of een uitgebreide maaltijd ben je hier aan het juiste adres. De Linde is ook gekend voor zijn wafels, lekkere pannenkoeken en uitgebreid aanbod crème glacé. De Linde is gelegen vlakbij de Stenen Molen. Elektrische fietsen kan je hier opladen tijdens je lunch! 
www.delinde-oelegem.be

Pain Bagnat  Een culinaire broodjeszaak in hartje Oelegem. Broodjes, slaatjes en warme gerechten worden in een ruim assortiment aangeboden. Ook picknickmanden zijn verkrijgbaar.  www.painbagnat.be.
Gelegen nabij de Provinciale groendomeinen van het Vrieselhof: www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/vrieselhof.html
Quiché https://quiché.be
Remise De Remise is de perfecte locatie voor een etentje, een familiefeest of een zakendiner. Dit gebouw, in een aparte bouwstijl, is sfeervol en knus ingericht. Gelegen nabij de provinciale groendomeinen van het Vrieselhof, waar tal van wandel- en fietsmogelijkheden in de nabijheid mogelijk zijn.
www.remise-vrieselhof.be.
’t Lekker Koeike  ’t Lekker koeike is het melkveebedrijf van de familie Van der Schoot – Vangeel. Het is gelegen aan de rand van het dorp in Oelegem. Dagelijks wordt er een deel van de verse melk verwerkt in verse hoeveproducten zonder bewaarmiddelen o.a. karnemelk, hoeveboter, yoghurt, platte kaas, harde kazen en kruidenkazen, rijstpap, chocomousse, tiramisu, platte kaas, roomijswafels, pannenkoeken en zelfgemaakte wafels in de winter. Deze producten worden in de plaatselijke hoevewinkel aangeboden. Aan de hoevewinkel is ook een mooi groot terras voorzien, waar je kan genieten van een heerlijk hoeve-ijs. Er is een leuke speeltuin aanwezig voor de kinderen, gezellig in het groen. ’t Lekker Koeike biedt geschenkpakketten aan met verse producten uit de Kempen.
Een bezoekje aan het Lekker Koeike kan je combineren met een wandeling langs de Anti-tankgracht, het Fort van Oelegem of het Provinciaal Groendomein van het Vrieselhof. 
www.hetlekkerkoeike.be.
Brasserie de Leeuw  www.facebook.com/pages/Brasserie-De-Leeuw
Pousse café  www.nl-nl.facebook.com/PousseCafeOelegem
Emblem
 

Café Biljarts op de Meir 

Café 'Biljarts Op De Meir' is een gekende horecazaak gelegen te Emblem. Emblem is op de kaart gezet mede dankzij de biljartsport. Je kan deze sport beoefenen in dit café.  

Coffee-xpress

Coffee-xpress is een premium merk voor echte koffielovers, levensgenieters, de kenners van de markt.
https://www.coffee-xpress.be

Eetcafé ’t Ven 

Sfeervol eetcafé in Emblem, vooral bekend om zijn ‘Paling in ’t groen’.  Eetcafé ’t Ven is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
www.facebook.com/Eetcafe-Tven

Jachthaven Emblem  De jachthaven situeert zich op het Netekanaal, tussen de sluis van Duffel en de sluis van Viersel, op een boogscheut van de historische stad Lier. Een bezoek aan het clubschip ‘den Daauwer’ is zeker een aanrader. De bar is ieder weekend open. Bovendien wordt de jachthaven omringd door prachtige fietsroutes waarmee je de schoonheid van de Pallieterstreek kan leren kennen. www.jachthavenemblem.be
Beemden aan de Nete
Aan de boorden van de rivier de kleine Nete te Nijlen, vlakbij Lier, kan je het hele seizoen fietsen, wandelen en skaten.  De Beemden ligt aan de rand van het provinciaal domein ‘De Kesselse Heide’, op een boogscheut van het pittoreske Lier. Ook Antwerpen en Mechelen zijn niet veraf. Tal van mogelijkheden dus om er eens op uit te trekken. In de Beemden aan de Nete kan je proeven van een uitgebreid gamma Belgische bieren zoals Westmalle en De Koninck van het vat.
Gelegen vlakbij KP 75 en 76.
www.beemden.be
Tramstatie  Bruin volkscafé anno 1928 met een authentiek interieur. Aan de wanden hangt reclame van verdwenen brouwerijen. Je kan er biljarten, kaarten, schaken, lief en leed delen, verhalen vertellen over vroeger. De Tramstatie is gelegen vlakbij de jachthaven van Emblem en de idyllische Netevallei waar je naar hartenlust kan genieten van de toeristische troeven van de gemeente Ranst. 
Liersesteenweg 13, Emblem. 
www.facebook.com/pages/De-Tramstatie
Feestzaal Ten Dorpe  Dorpstraat 39. 2520 Emblem. M.: 0489 45 26 34.

 

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 206 09 23
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur

Het Gemeenschapscentrum is geopend op de hier getoonde momenten of op afspraak.

 

© Copyright Toerisme Provincie Antwerpen, De Backer Mie

Deel deze pagina