Het goed leven in Ranst

Heb je zin in een lekkere snack of een uitgebreid etentje op een unieke locatie? Check dan zeker onze horecamogelijkheden! Sommige (broodjes)zaken hebben een streepje voor omdat ze extra toeristische troeven hebben: een unieke locatie aan het water, streekproducten op het menu, horecazaken met een 'Fietsers welkom' label,...Hierbij een greep uit het aanbod! (Deze lijst is niet limitatief).

Bossenstein golf & polo club 

In de schaduw van het machtige kasteel van Bossenstein uit de 17de eeuw werd een prachtige golfbaan van 27 holes aangelegd. Grote wateroppervlakten zijn strategisch geïntegreerd in de lay-out van een Amerikaans ogende golfbaan. Gelegen aan de themawandeling 'Jules Persynpad'.  
https://www.bossenstein.be

Brasserie 'Mijn gedacht'

Brasserie 'Mijn Gedacht' is er om te genieten. Van de zon, het gezelschap en vooral: een dagschotel! En dat in de oude cafetaria van F.C. De Kampioenen? Mijn gedacht! Na het golfen kan je bij Mijn Gedacht ook terecht voor een heerlijke maaltijd of kleine snack.
https://brasseriemijngedacht.be

Broejkes bij Katrien 

Dochter en moeder, Katrien en Kaatje. Samen vormen zij het team Broejkes. Ze steken graag de handen uit de mouwen.
Elke dag kan je opnieuw met veel enthousiasme broodjes en snacks verkrijgen. 
www.broejkes.be

Brouwerij van Oelegem 

Centraal gelegen in het hart van het rustige Oelegem. Je kan er aansluiten op tal van fietroutes van de 'Kempen'. 
http://brouwerijvanoelegem.be

Café biljarts op de Meir 

Café 'Biljarts Op De Meir' is een gekende horecazaak gelegen te Emblem (Ranst). 
Emblem is op de kaart gezet mede dankzij de biljartsport. Je kan deze sport beoefenen in dit café.  

Café Boerenhof 

Een typisch dorpscafé gelegen in het hartje van Oelegem, daterend uit de 19de eeuw.  T.03 383 50 44. 
Café Boerenhof is gelegen nabij de Stenen Molen. 

De Stenen Molen is eigendom van de gemeente Ranst maar wordt uitgebaat door Heemkundige Kring de Brakken. Een Meulemaal is zeker aan te bevelen! 
www.debrakken.be

 Café de Lindeboom  Een café daterend uit 1932. Trendy, met lekkere streekbiertjes, ... waar het dorpsleven 'leeft'. 
https://www.facebook.com/cafedelindenboom/?fref=ts

De Linde 

De Linde is de ideale stopplaats voor fietsers en wandelaars om even uit te blazen. Voor een klein hapje of een uitgebreid maaltijd ben je hier aan het juiste adres. De Linde is ook gekend voor zijn  wafels, lekkere pannenkoeken en uitgebreid crème glacés. http://delinde-oelegem.be

De Lind is gelegen vlakbij de Stenen Molen. Elektrische fietsen kan je hier opladen tijdens je lunch! 

Den Moor 

Sinds 1989 is 'Den Moor' een sympathieke en sfeervolle locatie voor elk feest. De eeuwenoude langgevelboerderij werd volledig gerenoveerd en is heerlijk rustig gelegen in het groen met een mooie, grote tuin. De prachtige vijvertuin is gelegen aan het golfterrein en het kasteel van Bossenstein.
De kinderen kunnen zich amuseren in de speeltuin, terwijl de andere gasten genieten van de vijvertuin. ‘Den Moor’ is gelegen aan fietsknooppunt 64 van fietsknooppuntennetwerk 'Kempen'. www.denmoor.be

De zoete zonde 

Dit kado- en koffiehuis in hartje Ranst, staat bekend om zijn seizoensgebonden ambachtelijke lekkernijen. Chocolade, koekjes, pralines, … in combinatie met een heerlijke tas koffie of thee, … ideaal om een dagje in Ranst te starten! www.dezoetezonde.be 

Eetcafé ’t Ven 

Sfeervol eetcafé in Emblem, vooral bekend om zijn ‘Paling in ’t groen’.  Eetcafé ’t Ven is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.      T. 03 488 10 90.

Jachthaven Emblem 

De jachthaven situeert zich op het Netekanaal, tussen de sluis van Duffel en de sluis van Viersel, op een boogscheut van de historische stad Lier. Een bezoek aan het clubschip, ‘den Daauwer’, is zeker een aanrader. De  bar is ieder weekend open. Bovendien wordt de jachthaven omringd door prachtige fietsroutes waarmee je de schoonheid van de Pallieterstreek kan leren kennen. www.jachthavenemblem.be

Klaverhoeve 

Sfeervol restaurant gelegen in Emblem, geschikt voor etentjes met kinderen. Diverse formules zijn mogelijk. Een combinatieformule om Ranst te verkennen met de toeristentram met vertrek aan de Klaverhoeve is ook mogelijk. 
www.restaurantdeklaverhoeve.be

Pain Bagnat 

Een culinaire broodjeszaak in hartje Oelegem. Broodjes, slaatjes, warme gerechten worden in een ruim assortiment aangeboden. Ook picknickmanden zijn verkrijgbaar. Picknickmanden moet je  vooraf bestellen: www.painbagnat.be.
Gelegen nabij de Provinciale groendomeinen van het Vrieselhof: http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/vrieselhof.html

Remise

De Remise is de perfecte locatie voor een etentje, een familiefeest of een zakendiner. Dit gebouw, in een aparte bouwstijl, is sfeervol en knus ingericht. 

Gelegen nabij de provinciale groendomeinen van het Vrieselhof, waar tal van wandel- en fietsmogelijkheden in de nabijheid mogelijk zijn.
http://www.remise-vrieselhof.be.

Taverne de beemden 

Aan de boorden van de rivier de kleine Nete te Nijlen, vlakbij Lier, kan je het hele seizoen fietsen, wandelen en skaten.  De Beemden ligt aan de rand van het provinciaal domein ‘De Kesselse Heide’, op een boogscheut van het pittoreske Lier. Ook Antwerpen en Mechelen zijn niet veraf. Tal van mogelijkheden dus om er eens op uit te trekken. In de Beemden kan je proeven van een uitgebreid gamma Belgische bieren zoals Westmalle en De Koninck van het vat. Daarnaast kan je ook heel wat lekkere koffie- en theevariaties drinken zoals café latte of biologische rooibosthee. De Beemden is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 
Gelegen vlakbij KP 75 en 76.
www.tavernedebeemden.be

’t Lekker Koeike 

’t Lekker koeike is het melkveebedrijf van de familie Van der Schoot – Vangeel. Het is gelegen aan de rand van het dorp in Oelegem. Dagelijks wordt er een deel van de verse melk verwerkt in verse hoeveproducten zonder bewaarmiddelen o.a. karnemelk, hoeveboter, yoghurt, platte kaas, harde kazen en kruidenkazen, rijstpap, chocomousse, tiramisu, platte kaas, roomijswafels, pannenkoeken en zelfgemaakte wafels in de winter. Deze producten worden in de plaatselijke hoevewinkel aangeboden. Aan de hoevewinkel is ook een mooi groot terras voorzien, waar je kan genieten van een heerlijk hoeve-ijs. Er is een leuke speeltuin aanwezig voor de kinderen, gezellig in het groen. ’t Lekker Koeike biedt geschenkenpakketten aan met verse producten uit de Antwerpse Kempen.
Een bezoekje aan het Lekker Koeike kan je combineren met een wandeling langsheen de Anti-tankgracht, het Fort van Oelegem of het Provinciaal Groendomein van het Vrieselhof. 
www.hetlekkerkoeike.be.

Tramstatie 

Bruin volkscafé anno 1928 met een authentiek interieur. Aan de wanden hangt reclame van verdwenen brouwerijen. Je kan er biljarten, kaarten, schaken, lief en leed delen, verhalen vertellen over vroeger. De tramstatie is gelegen vlakbij de jachthaven van Emblem en de idyllische Netevallei waar je naar hartenlust kan genieten van de toeristische troeven van de gemeente Ranst. 
Liersesteenweg 13, 2520 Ranst (Emblem). 
https://www.facebook.com/pages/De-Tramstatie/134927879911453

Algemene overzichtslijst andere horecazaken in Groot-Ranst 
(Deze lijst is niet limitatief).

Brasserie de Leeuw 

https://www.facebook.com/pages/Brasserie-De-Leeuw/898290870231073

Broodjesboetiek Maxime 

www.broodjesboetiek-maxime.be

Café den Tablo 

https://nl-nl.facebook.com/DenTablo

Eetcafé ’t Ven 

https://www.facebook.com/Eetcafe-Tven-1947016948921321/?rf=349937755103751

Feestzaal Ten Dorpe 

Dorpstraat 39. 2520 Emblem. M.: 0489 45 26 34.

Gildenhuis 

Lievevrouwestraat 15. 

Gildenhuis 

Pertendonckstraat 10-22. T. 03 485 56 25.

La Vecchia Stazione

https://www.facebook.com/pages/La-Vecchia-Stazione/1465468453723221

Pousse café 

https://nl-nl.facebook.com/PousseCafeOelegem

Sportcafe het Loo

Antwerpsesteenweg 45. T. 03 475 19 37 

Tasty Ranst 

https://www.facebook.com/TastyRanst/

 

Openingsuren & contact

Dienst vrije tijd en toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 225 34 19
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

© Copyright Toerisme Provincie Antwerpen, De Backer Mie

Deel deze pagina