Handhavingsweek 17 tot 23 september

Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten tijdens handhavingsweek van 17 tot 23 september

 

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Denk maar aan al het plastic in onze wateren, dieren die verstrikt raken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan onze gemeente en andere overheden.

Lokale overheden en Mooimakers spannen zich al jaren in om sluikstort en zwerfvuil in te perken. Ook onze gemeente zet zich gericht in tegen de strijd tegen het zwerfvuil: zo houden we op regelmatige basis een gemeentelijke zwerfvuilopruimactie, werd het belastingreglement in het leven geroepen om sluikstorters en hondeneigenaars die de poep van hun viervoeter niet opkuisen, te kunnen beboeten én werd de facebookpagina Proper Ranst opgericht welke vandaag de dag heel wat leden, Ranstse bewoners die zelf hun buurt proper houden, kent. Eind september gaan we een stapje verder. Dan geven we extra aandacht aan wat we ‘de handhaving van zwerfvuil en sluikstorten’ noemen. Een hele week lang, van 17 tot 23 september, houden we dus een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan.  

Wat betekent dit concreet?

Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders worden aangesproken. Bij zwaardere overtredingen wordt er actief gezocht naar de identiteit van de sluikstorter en wordt er beboet. We gaan hierbij niet alleen voor een harde, maar ook voor een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje!

 

Mooimakers

Deel deze pagina