Groepsuitstappen in Ranst

Wil je Ranst als groep verkennen? Dat kan. Afhankelijk van je interesses is er voor elk wat wils. Neem rechtstreeks contact op met de betrokken organisaties om je activiteit tijdig te reserveren. Check zeker ook onze gloednieuwe toeristische brochure 'Welkom in Ranst, een gemeente waar pit in zit' voor leuke tips en trics! Deze brochure kan je gratis afhalen op de dienst toerisme en aan de balie van het gemeentehuis. 

Groepsaanbod in provinciaal groendomein Vrieselhof

In de vallei van het Groot Schijn, waar Antwerpen eindigt en de Kempen begint, ligt het indrukwekkende kasteeldomein Vrieselhof. De stilte is er bijna tastbaar. Door een verscheidenheid aan biotopen krijgt het ieder seizoen een andere aanblik.

Als groep kan je onder de deskundige begeleiding van de domeinwachters een themawandeling of een wandeling op maat vragen, afhankelijk van het seizoen. Je kan er uiteraard ook zelf op verkenning. 
Voor een hapje en een drankje kan je nagenieten op het gezellige terras van De Remise.  
https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/vrieselhof/aanbod-voor-groepen/wandelingen-op-aanvraag.html

Begeleide wandeling in het Zevenbergenbos

Een ervaren gids van Natuurpunt Zevenbergenbos leert je alles over de fauna en flora van dit eeuwenoude bos. Het Drogenhofpad, een korte wandeling van 3,5 km is zeker een aanrader om het bos te verkennen! Honden zijn welkom, maar hou ze aan de leiband!
https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/zevenbergenbos

Andere initiatieven van Natuurpunt 

In Ranst kan je ook bij andere Natuurpunt initiatieven terecht voor begeleide uitstappen en excursies. 
https://www.natuurpunt.be/naarbuiten

Groepsuitstappen in het Land van Playsantiën

Het Land van Playsantiën vzw is een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel. In het voorjaar kan je er genieten van de formule ‘Culinair fietsen.’ Tijdens de zomermaanden moet je zeker deelnemen aan het ‘fietsdrieluik' met lekkere proevertjes onderweg. In het najaar kan je deelnemen aan de formule ‘Culinair wandelen’ . In ‘putteke winter' doet een fikse winterwandeling met overheerlijke proevertjes wonderen! Check zeker ook de website van het Land van Playsantiën voor groepsuitstappen bij de partners van het Land van Playsantiën. 
https://landvanplaysantien.be/2018/01/08/brochure-groepsuitstappen

Bedrijfsbezoeken

Wil je graag als groep een bedrijfsbezoek boeken? Bekijk dan onderstaande formules en neem rechtstreeks contact op met de bedrijven.

Alhiers en Oogstappel
Bij Alhiers kan je terecht voor verfijnde artisanale producten, fruit en kruiden, patisserie en  gin. Bioboerderij Oogstappel is gelegen op een prachtig domein van 3ha, eigendom van Alhiers. Zij telen biologische groenten tussen 270 hoogstamfruitbomen. Deze gezonde vorm van landbouw noemt men agroforestry
www.alhiers.be en https://www.oogstappel.com

Het bijenhuis 
Imkers, bierbrouwers, kaas- en wijnmakers vinden hier zeker hun gading. Je kan er ook honingproducten en geschenkenmanden kopen met lokale streekproducten. 
www.bijenhuis.be

Het Lekker Koeike
Een landbouwbedrijf van de familie Van der Schoot-Vangeel  dat zelf melk verwerkt in ambachtelijke melkproducten.
www.hetlekkerkoeike.be

Kwekerij Sanguisorba 
Sanguisorba is gespecialiseerd in het kweken van kruiden, wilde planten, eetbare bloemen en vergeten groenten. Je kan er ook alle mogelijke info krijgen rond voedingsstoffen en medicinale stoffen. 
www.sanguisorba.be

Lembi
Een modern fruitbedrijf met milieubewust geteelde appels en peren. Hier kan je o.a. zien en horen hoe en waarom ze hun boomgaarden beschermen door hagelnetten en nachtvorst beregening. Je kan er ook proeven van hun eigen sapmengelingen, 100 % puur!
www.lembifruit.be

Pomdamoor 
Na een rondleiding door het fruitbedrijf met bezoek aan de boomgaarden, de serre, de sorteerruimte en de koelcellen weet je eindelijk hoe de vork in de steel zit. Afsluiten doe je met een sapje van eigen bodem. Informeer ook naar de persmobiel ‘Kempenland.’ 
https://www.facebook.com/Notelteirs-604283952960467

Guido Vets-Spits 
Bij Guido Vets hoor je alle weetjes over appels, peren en rode bessen van eigen teelt. Met fruit van mindere kwaliteit maakt hij met de sapmobiel lekkere sapjes en ‘Loonse stroop’. Boerentenen zijn hun specialiteit.
T. 03/475.00.04, E. guido.vets@hotmail.com

 ©Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen

Deel deze pagina