Gratis vrijwilligersverzekering

In heel wat gevallen ben je als organisatie verplicht om je vrijwilligers te verzekeren tegen burgerrechtelijke aansprakelijkheid. Maar ook als je geen verzekeringsplicht hebt, is het verstandig om je vrijwilligers goed te beschermen. Dat kan met de gratis Vlaamse vrijwilligersverzekering. Je hebt als erkende organisatie recht op 1.000 gratis vrijwilligersuren. 

Voor wie

Deze verzekering is voor vrijwilligers die in heel Vlaanderen actief zijn in vrijwilligersorganisaties zonder betaald personeel. De verzekering kan alleen aangevraagd worden door:

  • feitelijke verenigingen
  • startende vzw's
  • vzw's zonder personeel
  • lokale afdelingen van een koepel bij extra activiteiten. Voor vaste activiteiten heeft de koepel verzekeringsplicht.

Procedure

Je hebt een geldig erkenningsnummer nodig, waarmee je de activiteiten vooraf kan verzekeren. Vraag online je erkenningsnummer aan op www.gratis vrijwilligersverzekering.be. Ten laatste na drie weken ontvang je een antwoord van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. De erkenningsperiode bedraagt 12 maanden vanaf de dag van toekenning.

Een activiteit of een wijziging van een activiteit moet je minstens 24 uren voor de start ervan doorgeven. De activiteit is verzekerd als je een bevestigingsmail ontvangt.

Meer info

Lees alles over de verzekeringsplicht en de gratis vrijwilligersverzekering op www.vrijwilligersverzekeren.be van het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk. Je kan met je vragen terecht bij verzekering@vsvw.be.

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Vandaag
Open van 9 tot 12 uur
Op afspraak van 13 tot 16 uur
Naar top