GFT

Inhoud

Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt huis aan huis ingezameld volgens het diftarsysteem. Hierbij passen we het principe 'de vervuiler betaalt' toe. Grote hoeveelheden tuinafval breng je best naar het recyclagepark. Om de verspreiding van plastics in het milieu verder te beperken, horen theezakjes en koffiepads niet bij het GFT. Uit onderzoek is immers gebleken dat die kunststoffen kunnen bevatten. Papieren koffiefilters mag je wel nog bij het GFT doen.

De juiste ophaaldata vind je terug op de afvalkalender en in de recycle app.

Voorwaarden

Elk gezin in Ranst kan beschikken over één of meer GFT-containers van 40 of 120 liter. Deze container is eigendom van de gemeente en hoort bij je huis. Als je verhuist, zelfs binnen de gemeente, moet je je container dus laten staan. 

Procedure

  • Zet je GFT container ten vroegste de avond voordien tegen de straat, maar zeker voor 6 uur 's morgens de dag van de ophaling. Plaats je container met de wieltjes naar de ophaler.
  • Om te vermijden dat het GFT-afval in de winter aan de binnenkant van je container kleeft en deze dus niet of slecht leeggemaakt wordt, kan je je afval in papieren zakken in je container gooien.

Sorteergids

Meer info

Heb je vragen over afval, contacteer dan zeker de groene lijn via het gratis nummer 0800 1 46 46.

Downloads

Contact

Adres
Doornaardstraat 60 , 2160 Wommelgem
Tel.
Website
Naar top