Gedeeld verblijf minderjarigen

Wanneer ouders uit elkaar gaan, rijst de vraag op welk adres de niet-ontvoogde minderjarige kinderen worden ingeschreven in het bevolkingsregister. Als de minderjarige altijd of grotendeels verblijft bij één van de ouders, wordt het kind ingeschreven op het adres waar het de meeste tijd doorbrengt.

Het is echter mogelijk om in het verblijfsregister van de minderjarige te vermelden dat hij of zij, af en toe of voor de helft van de tijd, verblijft bij de andere ouder bij wie het kind niet is ingeschreven.

Voor wie

De ouder die gedeeld verblijf wil laten registreren, gaat met zijn / haar E-Id en de documenten die de afstamming en verblijfsregeling aantonen naar de dienst Bevolking. Als er geen verblijfsregeling is vastgesteld, is het schriftelijk akkoord van de andere ouder nodig.

 

Meer info

Deze registratie opent de mogelijkheid op gemeentelijke voordelen, zoals deelname aan de speelpleinen. Daarnaast biedt het register de lokale overheid en de veiligheidsdiensten meer zicht op het feitelijk verblijf op een welbepaald adres. 

Het gedeeld verblijf wordt niet vermeld op attesten of de identiteitsdocumenten. 

Openingsuren & contact

Bevolking

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 84
Fax fax
03 233 34 11
e-mail
bevolking@ranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen open van 9 tot 12 uur

Wij werken op afspraak.

Een afspraak makendoe je bij voorkeur online.

Telefonisch een afspraak maken kan via 03 485 79 69.

We raden sowieso aan om zoveel mogelijk het e-loket te gebruiken.

De meeste documenten kan je trouwens 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 opvragen en afdrukken via ons automatisch loket.

Vind je het juiste product niet? Neem dan even telefonisch contact op.

Maak je een afspraak om meerdere dingen af te halen? Voorzie dan per item een afspraak. Op die manier garanderen wij een maximum aan service met een minimum aan wachttijd.

Deel deze pagina