Fietsen met Bieke de bij

Bieke De Bij neemt je kinderen mee langs de boomgaarden in Ranst. Ze kent de boomgaarden als haar broekzak. Logisch, want elk voorjaar vliegt ze van de ene boom naar de andere om nectar en stuifmeel te verzamelen op de fruitbloesems. Ondertussen zorgt ze er ook voor dat de bloemen bevrucht worden en zo kunnen uitgroeien tot lekker fruit. Onderweg geniet ze van het landschap en komt ze heel wat boeiende dieren tegen. Spring op de fiets, volg Bieke de bij en ontdek het bijzondere leven in de boomgaarden. Er zijn ook heel wat dieren die helpen in de boomgaard. Of je ze allemaal te zien krijgt, … dat kunnen we niet beloven.

Maar, je kan wel bijen zien. Van 1 april tot 30 september zelfs van heel dichtbij. Benieuwd? Boek snel een bezoek bij een imker langs het traject via bezoekeenimker@gmail.com

Praktisch

Je volgt een verkort traject (18 km) in Ranst met doe-opdrachtjes onderweg. Die vind je terug in de kids ’proof’ brochure. Is deze verkorte route nog te lang? Stel dan je route samen via de knooppunten, helemaal op maat van je kinderen.

Vertrek: GC Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43. 

Downloads

Contact

Adres
Gemeenschapscentrum Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 43 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Naar top