Faciliteiten Welkomhuis

Inhoud

Wassen en drogen

In het Welkomhuis staan een wasmachine, droogkast en douche ter beschikking van mensen die er door omstandigheden nood aan hebben. Je kan er gratis gebruik van maken als je thuis geen toegang meer hebt tot warm water, bad/douche of wasmachine. De sociale dienst bekijkt of je ervoor in aanmerking komt.

Wassen en drogen kan overdag op weekdagen na telefonisch contact tijdens de openingsuren of via e-mail.

Als je een maatschappelijk assistent hebt, bespreek je dit onderling.

Aanwezig materiaal: wasmiddel, huishoudazijn, droogrekje, wasspelden en wasmand. Zorg zelf voor een mand of draagtas om je wasgoed te vervoeren.

Douchen

Je kan je alle werkdagen komen douchen:

  • maandag tot donderdag 9 – 15 uur;
  • vrijdag 9 – 11 uur.

We raden aan om op voorhand even te bellen en te reserveren. Handdoeken, washandjes, zeep, shampoo en een haardroger zijn aanwezig.

Voorwaarden

  • Je verblijft in Ranst. 
  • Je neemt vooraf even contact op met de afdeling zorg en welzijn of komt langs op de permanentie tijdens de openingsuren.

Procedure

Als je de douche of de wasmachine/droger wil gebruiken, meld je je aan in het Sociaal huis, Schildesteenweg 16 in Oelegem.

De eerste keer bekijken we je situatie en de mogelijkheden om te wassen en/of douchen. In ruil voor je identiteitskaart als waarborg, krijg je de sleutel van het Welkomhuis. Je brengt de sleutel terug op een afgesproken uur en krijgt dan je identiteitskaart terug. 

Voor wie

We richten ons in eerste instantie tot de kwetsbare inwoners uit Ranst, maar iedereen is welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Vandaag
Open van 9 tot 12 uur
Naar top