Educatief project voor scholen rond Bieke de Bij

Biekes Bijzzzzondere Bijentocht
Fiets met je klas langs boomgaarden en ga de uitdagingen aan!

Dit gratis educatief pakket voor de 2de en 3de graad van het basisonderwijs bestaat uit een fietstocht van 18 km in Ranst. Onderweg wordt er verschillende keren gestopt voor actieve en creatieve opdrachten. Leren en spelen gaan daarbij hand in hand.

De kinderen worden op sleeptouw genomen door de ondernemende Lenn en Lena. Ze maken ook kennis met Bieke de bij. Ze leren over de natuur, fruitboomgaarden, invloed van het klimaat, het belang van bijen, biodiversiteit en ze worden zich ervan bewust dat zij zelf een positieve bijdrage kunnen leveren. 

Om de uitdagingen uit te voeren moeten ze samenwerken, creëren en kritisch nadenken.
Bij het pakket hoort een voorbereidend traject (een educatief spel) om in de klas te spelen, uitdagende opdrachten onderweg en heel wat ideeën rond naverwerking, afgestemd op de leerdoelen.  
Je kan de fietstocht eventueel ook combineren met een bedrijfsbezoek. Zo maak je er een onvergetelijke daguitstap van met je klas!

Juf Christel van het 4de leerjaar GLS De Sleutel werd pilootklas om dit project uit te testen. Ze fietsten het ganse parcour en gaven feedback om het project helemaal af te stemmen op maat van elke school. Stralende dag, stralende snuiten,… De foto's spreken boekdelen!  http://www.glsdesleutel.be/fotos/fotos-2018-2019/nggallery/2018-2019/2019-klas-4-Biekes
Dank aan juf Christel, leerlingen van het 4de leerjaar en GLS De Sleutel voor de fijne samenwerking!

Een initiatief van toerisme Ranst in samenwerking met Regionaal Landschap de Voorkempen. 

Uitstap 4de leerjaar GLS De Sleutel. Copyright: Christel De Bie

Deel deze pagina