De Sleutel bouwt kleuterklassen

Begin 2020 keurde de gemeenteraad de oprichting goed van een kleuterschool in De Sleutel in Broechem.
Het was tot dan de enige school in onze gemeente die nog geen kleutertjes kon ontvangen. 
Ondertussen werden al een paar kleuterklassen ingericht in het bestaande gebouw.
Maar de beschikbare ruimte is te beperkt om de kleutertjes op een comfortabele en fijne manier hun schoolloopbaan te laten doorlopen.
Na een grondige studie kozen we samen met de directie voor 2 kleuterklassen in een nieuwbouw.


Indeling

  • De klas op het gelijkvloers heeft een oppervlakte van 63 m² en sanitair met 5 kleutertoiletjes die bereikbaar zijn vanuit de klas en vanop de speelplaats.
  • De klas op de eerste verdieping is even groot en heeft nog een tussenverdieping onder het hellend dak. Deze klas geeft direct uit op een aparte sanitaire ruimte met 3 toiletjes.
  • In het verbindingsgebouw tussen de nieuwe klassen en het huidige schoolgebouw is er o.a. een traphal en opbergruimte voor boekentassen. 
  • Op de eerste verdieping van het bestaande schoolgebouw komt er een aansluiting naar de nieuwe traphal. Zo zijn er bij bijvoorbeeld brand meer evacuatiewegen.
    In de 2 klassen in het bestaande schoolgebouw wordt een raam omgebouwd tot een deur die uitgeeft op de speelplaats.

Planning

De oplevering van het gebouw staat gepland op 5 juli 2024. Daarna richten we de klassen in, plaatsen we meubilair en werken we de laatste zaken af. 1 september 2024 zwaaien dan de deuren van de nieuwe kleuterklassen open om de kleuters te verwelkomen.

In het najaar van 2024 leggen we de laatste hand aan de vergroening van de speelplaats. Samen met Regionale Landschappen de Voorkempen werken we aan een uitvoeringsplan voor een kindvriendelijke en groenere speelplaats.

Downloads

Naar top