Broechemsesteenweg in Nijlen wordt veiliger voor fietsers en chauffeurs

Werken voor vrijliggend fietspad en aanleg middenbermen starten binnenkort.

De komende dagen en weken zal er aan de rand van de Broechemsesteenweg in Nijlen hier en daar activiteit zijn. Het is de voorbereiding op de start van grootschalige werken die de verkeersveiligheid zullen verbeteren voor alle weggebruikers. Er komt een vrijliggend fietspad waar dat er nog niet was en er zijn maatregelen om het ook voor autoverkeer veiliger te maken.

Lokaal bestuur Nijlen maakt verder werk van veilige fietspaden. De Broechemsesteenweg in Nijlen is daarbij de laatste in de rij van verbindingswegen met andere gemeenten. Er komen nieuwe fietspaden tussen de Breugelhoevestraat en de brug over de Kleine Nete. Vooral in het deel van de Achterbist tot aan de brug zal het zo veel veiliger worden voor fietsers, joggers en voetgangers.

Middenbermen voor veiliger autoverkeer

De verkeersveiligheid zal verbeteren door het aanleggen van middenbermen ter hoogte van de plantenkwekerij en aan de Sint-Pauluskerk en de school. Er komen geschrankte parkeerstroken met asverschuiving in de rijweg tussen Hubo en de Breugelhoevestraat. Dit zal een vertragend effect hebben en zorgen voor een betere zichtbaarheid.

Pas vanaf 1 juni grote hinder voor het verkeer

In de eerste maanden zal er vooral in de rand van de rijweg gewerkt worden. Er zal een mobiele werf zijn en verkeerslichten regelen waar nodig wisselend verkeer. Daarna ziet de situatie er als volgt uit:

  • Vanaf 1 juni tot 30 juni is er enkel verkeer mogelijk in de richting naar Nijlen. Voor doorgaand verkeer is er een omleiding via Lier.
  • Van 1 juli tot 15 september is de Broechemsesteenweg volledig afgesloten voor alle verkeer.
  • Van 16 september tot het einde van de werken in april 2022 is er opnieuw enkel verkeer mogelijk in de richting naar Nijlen.

Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren

Meer weten over deze werken?

Kijk op www.nijlen.be/werken-broechemsesteenweg of schrijf je in voor de nieuwsbrief over deze werken via www.nijlen.be/nieuwsbrief-broechemsesteenweg 

 

infobord Broechemsesteenweg

Deel deze pagina