Gemeente Ranst plant bossen aan

Wist je dat Vlaanderen een van de minst beboste regio's van Europa is? Dat is ook Vlaams minister Zuhal Demir niet ontgaan. Ze lanceerde een plan om tegen 2030 10.000 hectare bijkomend bos te realiseren.

Gemeente Ranst wil 1 ha bos per jaar aanplanten. Bossen nemen CO2 op en zuiveren de lucht, goed voor een daling van onze gemeentelijke CO2-uitstoot! De gemeentelijke bebossingsvisie geldt als leidraad bij de selectie van geschikte percelen. Er wordt voorrang gegeven aan percelen die aansluiten op bestaande bossen, of op stukken die bestaande bossen met elkaar verbinden. Zo vergroten we het leefgebied van verschillende dier- en plantensoorten.

In 2021 plantten we samen met alle Ranstse scholen het Toekomstbos aan op de Oelegemsesteenweg. Maar dit was slechts het begin.

Op zaterdag 19 februari wordt het bos aangeplant op de hoek van Hutveld en Ranstsesteenweg. Deze bosaanplant wordt verwezenlijkt in samenwerking met de buurt. Ook hebben zij suggesties mogen doen voor de naam van het nieuwe bos. Benieuwd? Volg de gemeentelijke infokanalen...

De plannen voor een nieuw stukje bos zijn bijna klaar en daarvoor vonden we een perfect perceel langsheen het Safipad. Planning is om dit te bebossen najaar 2022.

Meer info? Stuur een mailtje naar klimaat@ranst.be.

boomplantdag_2021

Deel deze pagina