Bladkorven

Inhoud

De gemeentelijke groendienst plaatst jaarlijks bladkorven in straten met grote laanbomen met veel bladafval. Straten met kleinere en halfgrote laanbomen of een plaats met één geïsoleerde boom komen niet in aanmerking. Ook langs gewestwegen plaatsen we geen bladkorven. De bladkorven zijn enkel bestemd voor de inzameling van bladeren en boomvruchten (eikels, kastanjes,...) afkomstig van bomen op openbaar domein. De gemeentelijke groendienst ledigt op regelmatige basis alle bladkorven.

De bladkorf staat ten dienste van heel de straat en niet specifiek per woning.

Eventuele opmerkingen die we deze herfst en winter opvangen, worden geëvalueerd voor het bladkorvenplan van volgend jaar.

Voorwaarden

  • De bladkorven worden op de voorziene locaties geplaatst vanaf 15 oktober en verwijderd in de loop van december.
  • We streven in de geselecteerde straten naar een tussenafstand van 50 meter tussen de bladkorven, waardoor je maximaal 25 meter moet lopen. De bladkorven komen afwisselend aan elke zijde van de straat. De bladkorven zijn niet gebonden aan een huisnummer, maar worden objectief over de lengte van de straat geplaatst.
  • Wanneer er ander groenafval in een bladkorf wordt gedeponeerd dan de bladeren en vruchten afkomstig van de laanbomen, dan wordt de bladkorf verwijderd. Ook een niet gebruikte bladkorf nemen we in de loop van de herfstperiode weg.

Kostprijs

Het plaatsen en ledigen van de bladkorven is gratis voor de bewoners.

Contact

Adres
Site Van den Nestlaan Van den Nestlaan 110 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur & 14 tot 16.30 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 16.30 uur
Naar top