Biekes Bijzzzzondere Bijentocht

Fiets met je klas langs boomgaarden en ga de uitdagingen aan.

Je kan als leerkracht met je leerlingen van de 2e en 3e graad van het basisonderwijs een fietstocht van 18 km maken in Ranst. Onderweg stop je voor actieve en creatieve opdrachten. Leren en spelen gaan daarbij hand in hand.

De kinderen worden op sleeptouw genomen door de ondernemende Lenn en Lena. Ze maken ook kennis met Bieke de bij. Ze leren over de natuur, fruitboomgaarden, invloed van het klimaat, het belang van bijen, biodiversiteit en ze worden zich ervan bewust dat zij zelf een positieve bijdrage kunnen leveren. 

Om de uitdagingen uit te voeren, moeten ze samenwerken, creëren en kritisch nadenken.
Bij het pakket hoort een educatief spel ter voorbereiding om in de klas te spelen, uitdagende opdrachten onderweg en heel wat ideeën rond naverwerking, afgestemd op de leerdoelen.  
Je kan de fietstocht eventueel ook combineren met een bedrijfsbezoek. Zo maak je er een onvergetelijke daguitstap van met je klas.

Bezoek een imker

Bij drie imkers van De Liefhebbers van 't Zoet vzw kan je de bijenstand bezoeken en kennismaken met de wondere leefwereld van de honingbijen. Welke rol heeft de imker? Hoe kunnen kinderen bijen helpen?
De imkers maken er een beleving van zonder het educatieve aspect uit het oog te verliezen. Leerlingen kunnen bijen op een veilige manier van dichtbij bekijken. De plaats en inhoud van het bezoek worden afgestemd met de leerkracht. Interesse? Stuur een mail aan bezoekeenimker@gmail.com met vermelding van je naam en telefoonnummer.


Contact

Adres
Gemeenschapscentrum Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 43 , 2520 Ranst
Tel.
Naar top