Bibliotheek der Vlaamse Klassiekers

Inhoud

De Vlaamse tijdloze auteurs te allen tijde ter beschikking houden, los van hitgevoeligheid en plaatsgebrek. Dat was het idee achter de Bibliotheek der Vlaamse Klassiekers die in 2011 door het provinciebestuur van Antwerpen geopend werd. De collectie kreeg een stek in de raadzaal van het kasteel Vrieselhof. Na de verhuizing van het Provinciaal Bibliotheekcentrum uit dat kasteel, werd de collectie in 2015 aan het gemeentebestuur van Ranst in bruikleen gegeven.


De collectie kon wel bewaard blijven in de speciaal daarvoor gemaakte wandkasten in het Vrieselhof.

De Erfgoedraad heeft het intussen mogelijk gemaakt om de 824 boeken van 155 verschillende auteurs digitaal op te zoeken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Atomisdatabank die ook de inventaris van de archieven van het gemeentelijk Documentatiecentrum ontsluit. Via deze databank kan je ook de boeken van de Bibliotheek der Vlaamse Klassiekers reserveren. Twee weken later kan je het aangevraagde boek ophalen in de hoofdbibliotheek van Ranst.

Via dit formulier van het Gemeentelijk Documentatiecentrum Ranst kan je online een boek reserveren.

Je krijgt dan per mail een bevestiging van je aanvraag.

Vervolledig de collectie

Van de oorspronkelijke lijst van Vlaamse klassiekers die het Letterenhuis opmaakte, ontbreken er nog altijd een 150-tal boeken. De onderstaande lijst (pdf) met ontbrekende werken werd dan ook op de gemeentelijke website gepubliceerd met als doel om via schenking de verzameling aan te vullen en te vervolledigen.

Wil jij zo'n titel schenken? Mail dan naar pieter.vandam@ranst.be.

 

Downloads

Contact

Adres
Gemeentelijk documentatiecentrum Dorpstraat 43 , 2520 Ranst
Tel.
Website
Enkel op afspraak.
Naar top