Bewegen op verwijzing

We beseffen dat we meer moeten bewegen, maar we komen er vaak niet toe door hindernissen als tijdsgebrek, lichamelijke kwalen en angst het niet te kunnen.

Bewegen op verwijzing wil hier een antwoord op bieden. ELZ Pallieterland is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV) om beweging te stimuleren. Het is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen huisartsen, kinesisten, diëtisten, maatschappelijk assistenten, verpleegkundigen en psychologen inwoners met een gezondheidsrisico uit Ranst, Berlaar, Duffel, Lier en Nijlen doorverwijzen naar een BOV-coach, dus geen personal trainer. 

Die coach zoekt samen met jou uit welke lichaamsbeweging voor jou haalbaar en leuk is. Eens die puzzel gelegd is, komen ze tot een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks beweeguurtje in de buurt. Als dat loopt, is de taak van de coach vooral steunen, opvolgen en waar nodig het beweegplan aanpassen. Dit gebeurt net zolang totdat de deelnemer het gevoel heeft alleen verder op weg te kunnen. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel. 

Procedure

De duur van een gesprek is niet vastgelegd. Een eerste gesprek duurt in principe (maximum) 1 uur. Een opvolggesprek is afhankelijk van de coach en jezelf. Dit kan een half uur zijn, maar evengoed 15 minuten of 45 minuten.

Voor wie?

Bewegen doet iedereen veel deugd en geeft ook vernieuwde energie en een frisse kop. Iedereen die dit zelf wil ervaren en daarbij wat steun kan gebruiken, kan terecht bij onze beweegcoach. Zij helpt je om je sportieve voornemens waar te maken.

Kostprijs

Dankzij BOV profiteer je van lage tarieven: € 5 per kwartier of € 20 per uur. Je krijgt korting als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit. Dan betaal je maar 4 euro (of € 1 per kwartier) voor het startgesprek. Een groepssessie kost eveneens € 4 per uur.

Meer info

Je kan de beweegcoach contacteren via 0495 24 52 45 en Kathleen.VanInghelghem@bewegenopverwijzing.be.

Kijk ook even op www.bewegenopverwijzing.be.

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Naar top