Bedrijfsuitstappen in Ranst

Wil je graag als groep een bedrijfsbezoek boeken? Bekijk dan onderstaande formules en neem rechtstreeks contact op met de bedrijven.

Broechem
 
Alhiers en Oogstappel

Bij Alhiers kan je terecht voor verfijnde artisanale producten, fruit en kruiden, patisserie en  gin.

Bioboerderij Oogstappel is gelegen op een prachtig domein van 3ha, eigendom van Alhiers. Zij telen biologische groenten tussen 270 hoogstamfruitbomen. Deze gezonde vorm van landbouw noemt men agroforestry
www.alhiers.be en www.oogstappel.com

Lembi Een modern fruitbedrijf met milieubewust geteelde appels en peren. Hier kan je o.a. zien en horen hoe en waarom ze hun boomgaarden beschermen door hagelnetten en nachtvorst beregening. Je kan er ook proeven van hun eigen sapmengelingen, 100 % puur!
www.lembifruit.be
Pomdamoor  Na een rondleiding door het fruitbedrijf met bezoek aan de boomgaarden, de serre, de sorteerruimte en de koelcellen weet je eindelijk hoe de vork in de steel zit. Afsluiten doe je met een sapje van eigen bodem. Informeer ook naar de persmobiel 'Kempenland'.
www.notelteirspomdamoor.be
Guido Vets-Spits Bij Guido Vets hoor je alle weetjes over appels, peren en rode bessen van eigen teelt. Met fruit van mindere kwaliteit maakt hij met de sapmobiel lekkere sapjes en 'Loonse stroop'. Boerentenen zijn hun specialiteit.
T. 03/475.00.04, guido.vets@hotmail.com
Ranst
 

Het bijenhuis 

Imkers, bierbrouwers, kaas- en wijnmakers vinden hier zeker hun gading. Je kan er ook honingproducten en geschenkenmanden kopen met lokale streekproducten. 
www.bijenhuis.be
Kwekerij Sanguisorba  Sanguisorba is gespecialiseerd in het kweken van kruiden, wilde planten, eetbare bloemen en vergeten groenten. Je kan er ook alle mogelijke info krijgen rond voedingsstoffen en medicinale stoffen. 
www.sanguisorba.be
Oelegem
 
Het Lekker Koeike Een landbouwbedrijf van de familie Van der Schoot-Vangeel  dat zelf melk verwerkt in ambachtelijke melkproducten.
www.hetlekkerkoeike.be

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 206 09 23
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16 uur

Het Gemeenschapscentrum is geopend op de hier getoonde momenten of op afspraak.

 

Deel deze pagina