Afwezigheidstoezicht

Inhoud

Op vakantie? Laat je huis beschermen!

Of je nu voor enkele dagen of voor langer op vakantie vertrekt, zorg ervoor dat je je huis veilig achterlaat, want dieven en inbrekers nemen geen vakantie… Vraag daarom afwezigheidstoezicht aan. De politie komt dan tijdens je afwezigheid regelmatig een kijkje nemen aan je woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Bij problemen of onregelmatigheden verwittigt de politie één van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

Lijkt alles normaal, dan laat de controlerende inspecteur een briefje achter met de datum en het uur van de controle. Zo weet je hoe vaak en wanneer de politie effectief is langs geweest.

Procedure

Vraag het gratis afwezigheidstoezicht online aan via www.politie.be. Doe dat minstens 7 dagen voor vertrek, zodat zij de controles kunnen inplannen.

Liever niet digitaal? Gebruik dan het invulformulier 'Afwezigheidstoezicht tijdens vakantie' dat je hieronder terugvindt en bezorg het hen volledig ingevuld terug. Je kan na afspraak ook even langskomen en dan vullen ze samen met jou de aanvraag in.

Kostprijs

Het toezicht is volledig gratis.

Downloads

Contact

Adres
Politiecommissariaat Gustaaf Peetersstraat 7 , 2520 Ranst
Tel.
Website
Naar top