Aperitiefcauserie - Literaire lezing Sherlock Holmes

Deze informatie is niet meer actueel!
Vitalski en zijn geleerde companen : de flamboyante wiskundige - filosoof Jean Paul Van Bendegem & de filosoof die met zijn sabbatjaar alle pers haalde Johan Braeckman verdiepen zich in het universum van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle voor een geanimeerde voorstelling! Sherlock Holmes is hot. Er is het succes van de BBC-serie 'Sherlock' met Benedict Cumberbatch en een ...

Wanneer

  • zo 12 november 2017
    van 10.30 tot 12 uur

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Gasthuisstraaat 172520 Ranst

Info

Vitalski en zijn geleerde companen : de flamboyante wiskundige - filosoof Jean Paul Van Bendegem & de filosoof die met zijn sabbatjaar alle pers haalde Johan Braeckman verdiepen zich in het universum van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle voor een geanimeerde voorstelling!

Sherlock Holmes is hot. Er is het succes van de BBC-serie 'Sherlock' met Benedict Cumberbatch en een nieuwe vertaling van 'De avonturen van Sherlock Holmes'. Redenen genoeg om de beroemdste detective ter wereld eens grondig onder de loep te nemen.

Sherlock Holmes is een fictieve Britse detective en het geesteskind van schrijver Artur Conan Doyle. Inmiddels behoort hij tot één van de bekendste personages ter wereld. Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie en zijn vermogen belangrijke conclusies te deduceren uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke aanwijzingen.? Een populaire mythe is dat de figuur van Sherlock Holmes de grondlegger was van een heel genre van moordmysteries.

Vitalski is de artiestennaam van Vital Baeken. Hij is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian, perfomer, mediafiguur en striptekenaar.
In 2011 werd Vitalski officieel ingewijd als 'Nachtburgemeester van Antwerpen'.
---
Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was tevens decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerteaan de VUB van 2005 tot en met 2009 en is nog steeds deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent.
In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack. In oktober 2007 nam hij deel aan het populaire VRT-programma De Slimste Mens ter Wereld. Zijn boek Over wat ik nog wil schrijven behandelt 11 verschillende thema's: film, literatuur, strips, wiskunde, vrijmetselarij, muziek, architectuur, erotiek, porno, religie en Sherlock Holmes.
---
Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: flyerLezingSHERLOCK

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurdienst en bib Ranst

Deel deze pagina