Onuitsprekelijk paradijs - De groene spiritualiteit van Thomas Merton

Deze informatie is niet meer actueel!
De dagboeken van de Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton getuigen van zijn intense spirituele natuurervaring die ten diepste voortkomt uit een mystieke verbondenheid met alle leven, en daarin met de Levensbron. Deze natuurmystiek leidde tot een steeds openlijker kritiek op de exploitatie van de schepping. Zo groeide deze mystiek uit tot ecologische ethiek. Auteur Kick Bras geeft in...

Wanneer

  • vr 25 november 2022
    van 0 tot 23.59 uur

Prijs

€ 48,00

Waar

naam
Hof Zevenbergen
adres
Kasteeldreef 222520 Ranst

Tickets

e-mail
info@hofzevenbergen.be

Info

De dagboeken van de Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton getuigen van zijn intense spirituele natuurervaring die ten diepste voortkomt uit een mystieke verbondenheid met alle leven, en daarin met de Levensbron. Deze natuurmystiek leidde tot een steeds openlijker kritiek op de exploitatie van de schepping. Zo groeide deze mystiek uit tot ecologische ethiek.
Auteur Kick Bras geeft in de voormiddag een inleiding over de ecologische aspecten in de dagboeken en gedichten van Merton. In de namiddag zal zijn echtgenote een meditatie leiden over een gedicht van Merton en ons uitnodigen om hier zelf creatief mee aan de slag te gaan.
Alle activiteiten
foto: Onuitsprekelijk paradijs

Categorie

Organisatie

naam
Hof Zevenbergen, Kasteeldreef 22, 2520 Ranst

Deel deze pagina