Hoogsensitief opvoeden, zo blijf je als hoogsensitieve ouder in balans.

Hoogsensitiviteit is erfelijk, dus mama of papa deelt met zijn kind dit kenmerk. Toch komen veel ouders komen pas te weten dat ze zelf hoogsensitief zijn, wanneer ze ontdekken dat hun kind dit is. Typisch aan het kenmerk hoogsensitiveit is het wegcijferen van jezelf en meer dan je best te willen doen voor anderen. Dus als er eenmaal kinderen zijn, verlies je jezelf als ouder nog sneller...

Wanneer

  • wo 07 december 2022
    van 20 tot 22 uur

Prijs

Gratis

Waar

naam
Grote Zaal Den Boomgaard
adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst

Tickets

Telefoon
03/270 06 73
e-mail
inschrijven@olo.be

Info

Hoogsensitiviteit is erfelijk, dus mama of papa deelt met zijn kind dit kenmerk. Toch komen veel ouders komen pas te weten dat ze zelf hoogsensitief zijn, wanneer ze ontdekken dat hun kind dit is.
Typisch aan het kenmerk hoogsensitiveit is het wegcijferen van jezelf en meer dan je best te willen doen voor anderen. Dus als er eenmaal kinderen zijn, verlies je jezelf als ouder nog sneller uit het oog dan voorheen. Want voor je kinderen doe je nu eenmaal alles en is enkel het beste van jezelf geven goed genoeg. Je focus ligt op het welbevinden van je kind, en als je dan ook nog eens een hoogsensitief kind hebt vraagt dat eens zoveel energie. Maar wat met jezelf? Hoe ga je om met de uitdaging van het opvoeden als je zelf hoogsensitief bent zonder zelf helemaal uit balans te schieten?

Bieke Geenen, dramatherapeut en auteur van 'Hoogsensitief ouderschap'
Alle activiteiten