MAARTEN BOUDRY : Waarom ons klimaat niet naar de knoppen gaat

Precies een halve eeuw geleden voorspelden onheilsprofeten dat de mensheid afstevende op een catastrofe: uitputting van grondstoffen, milieuvervuiling, bevolkingsexplosie, gat in de ozonlaag. Stop de groei, klonk het overal, of de boel ontploft. Maar waarom kregen deze doemdenkers dan ongelijk? Hoe slaagden we erin om al deze rampspoed af te wenden? In zijn nieuwe pamflet legt filosoof ...

Wanneer

  • ma 12 december 2022
    van 14 tot 17 uur

Prijs

€ 7,00

Waar

naam
Den Boomgaard
adres
Antwerpsesteenweg 432520 Broechem (Ranst)

Contact

e-mail
erik.dutoit@pandora.be

Info

Precies een halve eeuw geleden voorspelden onheilsprofeten dat de mensheid afstevende op een catastrofe: uitputting van grondstoffen, milieuvervuiling, bevolkingsexplosie, gat in de ozonlaag. Stop de groei, klonk het overal, of de boel ontploft. Maar waarom kregen deze doemdenkers dan ongelijk? Hoe slaagden we erin om al deze rampspoed af te wenden?
In zijn nieuwe pamflet legt filosoof en 'verbeterlijke optimist' Maarten Boudry uit hoe we ons klimaatprobleem kunnen oplossen, zoals we ook eerdere ecologische rampen hebben afgewend. Fossiele brandstoffen maakten onze rijker en welvarender dan ooit tevoren, maar nu is de tijd gekomen om ze vaarwel te zeggen. Dat kunnen we zeker, aldus Boudry.
Alle activiteiten

Organisatie

naam
VOR Ranst

Deel deze pagina