Mindful fotograferen

Deze informatie is niet meer actueel!
Mindful fotograferen? Dat is vertragen, observeren, (her)kadreren, focussen en vastleggen. Het ankerpunt is je visuele ervaring. We starten met een ademhalingsoefening en gaan dan wandelen in de natuur. Tijdens het fotograferen focus je op je omgeving en je onderwerp. Wat zie je door je lens? Hoe valt het licht op je onderwerp? Welke details vallen jou het meeste op? Welk gevoel krijg j...

Wanneer

  • za 23 april 2022
    van 13.30 tot 17 uur

Prijs

€ 7,00 (CM-leden - 5,00 euro, CM-leden met VT - 2,00 euro)

Waar

naam
Zevenbergenbos
adres
Schawijkstraat2520 Ranst

Info

Mindful fotograferen? Dat is vertragen, observeren, (her)kadreren, focussen en vastleggen. Het ankerpunt is je visuele ervaring. We starten met een ademhalingsoefening en gaan dan wandelen in de natuur.

Tijdens het fotograferen focus je op je omgeving en je onderwerp. Wat zie je door je lens? Hoe valt het licht op je onderwerp? Welke details vallen jou het meeste op? Welk gevoel krijg je daarbij? Merk je dat je gedachten afdwalen naar plannen, piekeren en oordelen? Kom dan telkens terug naar wat je ziet door je lens. Zo haal je je brein uit zijn normale routine en breng je het in een meer aandachtige staat.

Mindful fotograferen gaat om het proces, niet om het eindresultaat. Er bestaan met andere woorden geen mislukte foto's. Voor wie dat wil, is er ruimte en tijd om ervaringen te delen met de groep. Praktisch: Voorafgaande kennis van fotografie of mindfulness is niet nodig.

Wil je graag deelnemen maar heb je geen eigen smartphone of fototoestel? Vermeld dit dan zeker bij je inschrijving.

De workshop is toegankelijk voor iedereen ouder dan 16 jaar. De wandeling is ongeveer 4 km lang.
Alle activiteiten
foto: fotograferen

Categorie

Organisatie

naam
CM Gezondheidsfonds

Deel deze pagina