Cursus: Plantengemeenschappen en vegetatietypes (Ranst)

Hoe komt men tot het bepalen van bvb. een Eiken-Beukenbos type, hoe bepaalt men een Dotterbloemgrasland type. Bepaling bostypes. Het begint bij wat is een plantengemeenschap. Hier gaan we dieper in en ontmoeten vegetatiekunde, kensoorten, associaties, klassen, relictsoorten …. Tijdens deze cursus wordt dit duidelijk en krijg je een goed inzicht in plantengemeenschappen en vegetatietyp...

Wanneer

 • di 31 mei 2022
  van 19.30 tot 22.30 uur
 • di 21 juni 2022
  van 19.30 tot 22.30 uur
 • za 25 juni 2022
  van 9 tot 12 uur

Prijs

€ 27,00

Waar

naam
De Pastorij
adres
Gasthuistraat 192520 Ranst

Info

Hoe komt men tot het bepalen van bvb. een Eiken-Beukenbos type, hoe bepaalt men een Dotterbloemgrasland type. Bepaling bostypes.
Het begint bij wat is een plantengemeenschap. Hier gaan we dieper in en ontmoeten vegetatiekunde, kensoorten, associaties, klassen, relictsoorten ….
Tijdens deze cursus wordt dit duidelijk en krijg je een goed inzicht in plantengemeenschappen en vegetatietypes.
Tevens gaan we meer in detail in de meest voorkomende plantengemeenschappen van de Voorkempen.
We koppelen een excursie aan de cursus, om bvb een grasland te determineren en een bepaalde methodiek aan te leren om het vegetatietype te bepalen.

Binnen deze cursus wordt gebruik gemaakt van de Natuur.flora van Hans Vermeulen. De Natuur.flora is een determinatiegids waarmee je op een vlotte manier ruim 3.500 plantensoorten op naam kan brengen. Je kan hem bij je inschrijving mee bestellen voor de voordeelprijs van 26,55 euro. (ipv. 29,50 euro). Geldig voor leden en niet-leden!!

Om de gids te bestellen vink je “Ik bestel een Natuur.flora” aan bij het inschrijvingsformulier. Je ontvangt de flora bij de eerste les van de cursus. Meer info over de flora vind je op de winkelpagina

Wacht je liever af, dan kan je de flora achteraf bestellen via de winkel. Je betaalt dan een bijkomende verzendingskost. Nalevering binnen de cursus is niet mogelijk.

Prijs

 • 27,00€ (exclusief Natuur.flora)
 • 53,55€ (inclusief Natuur.flora)

Deelnemen

 • Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

 • Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging kun je de details terugvinden om over te gaan tot betaling. Opgelet: enkel na betaling ben je definitief ingeschreven.

Alle activiteiten
foto: Cursus: Plantengemeenschappen en vegetatietypes (Ranst)

Organisatie

naam
Natuurpunt Schijnbeemden, werkgroep Zevenbergenbos

Deel deze pagina