Franciscus en de sultan. Een historische ontmoeting

Deze informatie is niet meer actueel!
Precies 800 jaar geleden, tijdens de Vijfde Kruistocht, ging Franciscus van Assisi naar de islamitische sultan van Egypte, Malik al-Kamil om hem de (evangelische) vrede aan te kondigen. Hij werd er gastvrij ontvangen en hij verbleef er enkele dagen. Hoe het gesprek is verlopen, weten wij niet, maar het is een historische ontmoeting die ons ook vandaag nog kan inspireren en helpen zoeken naar ...

Wanneer

  • za 12 oktober 2019
    van 0 tot 23.59 uur

Prijs

€ 40,00 (Basistarief: 40,00 €)

Waar

naam
Hof Zevenbergen
adres
Kasteeldreef 222520 Ranst

Tickets

e-mail
info@hofzevenbergen.be

Contact

Telefoon
03/205 65 70
website
http://www.hofzevenbergen.be

Info

Precies 800 jaar geleden, tijdens de Vijfde Kruistocht, ging Franciscus van Assisi naar de islamitische sultan van Egypte, Malik al-Kamil om hem de (evangelische) vrede aan te kondigen. Hij werd er gastvrij ontvangen en hij verbleef er enkele dagen. Hoe het gesprek is verlopen, weten wij niet, maar het is een historische ontmoeting die ons ook vandaag nog kan inspireren en helpen zoeken naar een goede grondhouding in ons contact met andere culturen en godsdiensten.
Tijdens deze dag wordt de ontmoeting geplaatst in de historische context van de Kruistochten en in het geheel van Franciscus' spiritualiteit. Kan deze ontmoeting ons inspireren vandaag?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Franciscus en de sultan

Categorie

Organisatie

naam
Hof Zevenbergen

Deel deze pagina