Prof. DIRK DEWACHTER : De kunst van het ongelukkig zijn

Deze informatie is niet meer actueel!
De wachtkamer van Dirk Dewachter zat nog nooit zo vol als vandaag. Steeds meer mensen, ook hele succesvolle, botsen op een muur en zeggen : 'ik kan niet meer' . Er zijn vele termen voor : 'burn-out', depressie, enzovoort. En wie “het” niet voor elkaar krijgt, lijkt dat alleen aan zichzelf te wijten hebben. Dat leidt tot een verpletterend gevoel van individuele schuld, want we hebben geen God ...

Wanneer

  • ma 27 januari 2020
    van 14 tot 17 uur

Prijs

€ 7,00 (Basistarief: 7,00 €)

Waar

naam
Den Boomgaard
adres
Antwerpsesteenweg 432520 Broechem (Ranst)

Contact

e-mail
erik.dutoit@pandora.be

Info

De wachtkamer van Dirk Dewachter zat nog nooit zo vol als vandaag. Steeds meer mensen, ook hele succesvolle, botsen op een muur en zeggen : 'ik kan niet meer' . Er zijn vele termen voor : 'burn-out', depressie, enzovoort. En wie “het” niet voor elkaar krijgt, lijkt dat alleen aan zichzelf te wijten hebben. Dat leidt tot een verpletterend gevoel van individuele schuld, want we hebben geen God meer om het op te steken. Mensen waren vroeger ook ongelukkig, maar ze konden ermee leven omdat het vooruitzicht op de hemel het ongelukkig zijn draagbaar maakte. Door de toenemende individualisering werden de sociale hechtingen losser. Nu staan we er alleen voor en weten niet meer waar naartoe, behalve naar de psychiater. Tegen betaling en om medicatie te vragen.
Prof. Dewachter biedt echter geen pasklare oplossingen. Een klein beetje ongelukkig kunnen zijn, dat is de kunst van het leven ..

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: VOR LOGO

Categorie

Organisatie

naam
VOR Ranst

Deel deze pagina