Local meet Global

Deze informatie is niet meer actueel!
Beste Velters - sympathisanten, Zoals jullie reeds weten is er in het voorjaar een nieuw lokaal burgerinitiatief ontstaan dat de naam 'OERBLOEMEN' heeft gekregen. Wij vonden dit zo'n mooi initiatief dat we met plezier onze schouders hiermee onder zetten. Intussen is er achter de schermen hard gewerkt en zijn we trots het volgende aan jullie te kunnen voorstellen: Op zaterdag 14 september ...

Wanneer

  • za 14 september 2019
    van 9.30 tot 17 uur

Waar

naam
Droomgaard,
adres
Moorstraat 2A2520 Broechem (Ranst)

Tickets

Telefoon
0499/107753

Info

Beste Velters - sympathisanten,

Zoals jullie reeds weten is er in het voorjaar een nieuw lokaal burgerinitiatief ontstaan dat de naam 'OERBLOEMEN' heeft gekregen. Wij vonden dit zo'n mooi initiatief dat we met plezier onze schouders hiermee onder zetten.

Intussen is er achter de schermen hard gewerkt en zijn we trots het volgende aan jullie te kunnen voorstellen:

Op zaterdag 14 september nodigen we jullie graag uit op de 'Droomgaard',..
Programma en uitnodiging :

https://www.broedwerk.be/inspiratiedag

In Afrika groeit een GROEN WERELDWONDER. Dwars door twintig landen heen van oost naar west strekt zich een groene strook uit over het landschap. De groene muur van bomen wordt geplant om woestijnvorming tegen te gaan. Het teruggewonnen land wordt gebruikt voor agricultuur en het herstellen van locale ecosystemen.
OZG is de krachtige Vlaamse motor.

In Ranst groeit locaal een GROEN WERELDWONDER. Dwars door 4 gemeenten heen van oost naar west strekt zich een bloemen veld uit. OERBLOEMEN helpt mee voor een corridor voor meer bijen en biodiversiteit. We willen ecologische woestijnvorming tegenaan. Het teruggewonnen land wordt gebruikt voor agricultuur en het herstellen van locale ecosystemen. Ondernemend OERBLOEMEN Ranst is de locale motor.

Mogelijk worden bijen de link tussen deze twee verhalen.

De toekomst is locaal, maar niet zonder de link tussen LOCAL én GLOBAL vanzelfsprekend te maken.
Want in het klimaatverhaal zijn er geen grenzen.

In de voormiddag is er rondleiding met Eddy Vets, pomoloog, inspirator bij de aanleg van de boomgaard, en een levende bibliotheek van alles wat met fruit en fruitbomen te maken heeft.
Daarna veilen we de appelen per boom. De opbrengst gaat naar het goede doel :”Robur op den Eik”.
Op de middag is er lunch (voor wie zich daarvoor wil inschrijven)

Het programma in de namiddag start met de voorstelling van Oerbloemen (www.oerbloemen.be )

Daarna stelt Werner Sels een Globaal project in Afrika voor, de aanplanting van bomen in de Sahel (door OZG). Samen met de plaatselijke bevolking.

Daarna krijgen we de inspiratievolle voorstelling van “DE GROND DER DINGEN”. Hoe de bevolking vanMechelen uitgenodigd werd om aan de slag te gaan met wat zij willen op hun grond. Dorothy Arts, mee betrokken in dit project stelt dit voor.

Vervolgens gaat Broedwerk, mn. Geert Heylen aan de slag met een interactieve workshop om de deelnemers uit te nodigen wat hun droom (project) zou kunnen zijn voor de 4 gemeenten van Ranst. Een project dat bijdraagt aan locale economie, ecologie, duurzaamheid, meer verbondenheid, en daardoor, en dat zeg ik als arts, méér gezondheid en méér geluk.

Met vriendelijke groeten,

Eric Boydens,

www.boomgaardgesprekken.be

Velt-team Groot Ranst.

Wij heten jullie allen van harte welkom.

Inge, Anne-Rose, Dirk en Ida

PS: inschrijven voor de lunch kan door overschrijving van 15 euro op Velt Groot Ranst rekening BE87 9731 6813 6194 met vermelding van je naam en lunch.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Velt Logo

Categorie

Organisatie

naam
Oerbloemen

Deel deze pagina