Concert 'Sacred Sounds' met Nestor Kornblum en Michele Averard / gastmuzikant: Nicolas Mortelmans

Deze informatie is niet meer actueel!
Een concert zoals je er nog nooit één meemaakte. Zang, boventoonzang en akoestische instrumenten verweven tot één betoverend geheel. Een absolute aanrader ! Tijdens deze helende, meditatieve en zeer ontspannende muzikale ervaring zingen Nestor en Michele traditionele gezangen, mantra's en sacrale liederen, maar ook eigen composities. De instrumentale begeleiding bestaat uit rituele en ...

Wanneer

  • vr 07 juni 2019
    van 20 tot 21.30 uur

Prijs

€ 18,00 (Basistarief: 18,00 €)

Waar

naam
Kerk van Millegem
adres
Sint-Antoniusstraat2520 Ranst

Tickets

Telefoon
03 366 46 16
e-mail
info@thuisinjezelf.be

Info

Een concert zoals je er nog nooit één meemaakte. Zang, boventoonzang en akoestische instrumenten verweven tot één betoverend geheel. Een absolute aanrader !

Tijdens deze helende, meditatieve en zeer ontspannende muzikale ervaring zingen Nestor en Michele traditionele gezangen, mantra's en sacrale liederen, maar ook eigen composities.

De instrumentale begeleiding bestaat uit rituele en traditionele akoestische instrumenten, zoals Native American flute, monochord, tampura, kalimba, ocean drum, trommel, mondharp, didgeridoo enz.

Nestor is een internationaal gerenommeerd boventoonzanger. In dit concert integreert hij verschillende vormen van boventoonzang, waaronder de deep voice chant uit Tibet, de traditionele Kargyraa en Koomeï-boventoonzang uit Mongolië en verscheidene technieken uit Noord-Amerika. Boventoonzang is een oude sjamanistische techniek die zijn oorsprong vindt in Centraal-Azië, Tibet en Zuid-Afrika. Met deze techniek kan een zanger zijn stemkleur verrijken. De boventonen klinken als fluittonen die over de basisklank van de stem heen trillen en kunnen bewust gehanteerd worden om melodieën te creëren die recht uit het hart komen. In tegenstelling tot de meeste westerse muziek, die vooral gericht is op harmonie, melodie en ritme, heeft boventoonzang meer te maken met het klanktimbre zelf, met de pure frequenties waaruit de stem is opgebouwd. De muzikale toonladder die bij boventoonzang blootgelegd wordt, is een weerspiegeling van de oorspronkelijke (geometrische en wiskundige) proporties die we overal in de natuur terugvinden. Door boventoonzang maken we dus verbinding met, trillen we als het ware mee met, die ene 'universele snaar'

Het is een tocht naar de stemmen in de stem, de klanken in de klank.

Gastmuzikant bij dit concert is Nicolas Mortelmans, gepassioneerd fusion sitarspeler en student Indische klassieke muziek. Hij studeerde op de traditionele manier bij verschillende sitarmeesters in India en sinds 2017 wordt hij opgeleid door de wereldbefaamde Anoushka Shankar.

Welkom op deze unieke muzikale reis !

De kerk van Millegem (officieel: de Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Hemel-Opgenomen Kapel) in Ranst is een welbekende energetische plek. Er komen naar verluidt 7 Leylijnen samen.

Over de artiesten:
Nestor Kornblum en Michele Averard zijn pioniers op het gebied van soundhealing (klankhealing) in Europa. Ze zijn de oprichters van HarmonicSounds en de International Association of Sound Therapy met thuisbasis aan de Costa Blanca in Spanje. Samen geven ze al ruim 25 jaar workshops, concerten en opleidingen rond soundhealing, stembevrijding en boventoonzang over de hele wereld.

Nestor is een gerenommeerd boventoonzanger. Hij publiceerde een praktische gids voor boventoonzang met een oefen-cd.

Michele is naast soundhealer ook singer/songwriter. Zij publiceerde het boek 'Free your Voice, Heal your Life', een praktisch boek met tips en oefeningen om je authentieke stem te bevrijden.

Samen brachten Nestor en Michele meer dan 10 Cd's uit met muziek voor klankhealing, meditatie en relaxatie.

Heb je na dit concert de smaak te pakken ?
Dan kan je tijdens het pinksterweekend (zaterdag 8 t/m maandag 10 juni 2019) verschillende workshops rond stem en boventoonzang volgen bij Nestor in Michele. Locatie: Steinerschool Lier. Meer info: zie website.
Verder brengen ze in het najaar van 2019 voor de tiende keer hun Sound Healer opleiding in België.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Nestor en Michele foto: Nicolas Mortelmans Musician

Categorie

Organisatie

naam
Thuis in Jezelf

Deel deze pagina