Aperitiefcauserie 'Een krant als standaard. De mannen achter De Standaard.'

Deze informatie is niet meer actueel!
Rik van Cauwelaert zal gastspreker van dienst zijn en schetst bondig de ontstaansgeschiedenis van De Standaard en zal dit plaatsen in de tijdsgeest van 100 jaar geleden. 'Wij zullen zelf niets ongedaan laten om De Standaard in weinige tijd te verheffen tot een der aanzienlijkste organen van de Belgische pers.' Zo formuleerde de medestichter van de krant Frans Van Cauwelaert de plannen die hij ...

Wanneer

  • zo 16 december 2018
    van 11 tot 13 uur

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Kasteel Vrieselhof
adres
Schildesteenweg 992520 Oelegem (Ranst)

Info

Rik van Cauwelaert zal gastspreker van dienst zijn en schetst bondig de ontstaansgeschiedenis van De Standaard en zal dit plaatsen in de tijdsgeest van 100 jaar geleden.

'Wij zullen zelf niets ongedaan laten om De Standaard in weinige tijd te verheffen tot een der aanzienlijkste organen van de Belgische pers.' Zo formuleerde de medestichter van de krant Frans Van Cauwelaert de plannen die hij samen met onder meer Alfons Van de Perre en Arnold Hendrix voor de Eerste Wereldoorlog al had uitgetekend. Vanaf de allereerste editie op 4 december 1918, niet eens een maand na de wapenstilstand op 11 november, was de krant een van de belangrijkste aandrijvers van de Vlaamse Beweging. Wie waren die mannen achter De Standaard?
Ter info: Het kasteel en de raadzaal zijn moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Deuren open vanaf 10.30 uur. Inkom gratis.
Organisatie: Raad voor Kunst en Cultuur Ranst

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: aperitiefcauserie

Categorie

Organisatie

naam
Gemeente Ranst

Deel deze pagina