Verhuizen naar het buitenland

Als je naar het buitenland verhuist, moet je dit melden bij de dienst Bevolking. Je doet dit ten laatste de dag voor je vertrek naar het buitenland. Als je nog documenten of identiteitsbewijzen nodig hebt, moet je die aanvragen vóór je je uitschrijft.

Hoe aanvragen

  • Als de adreswijziging voor het hele gezin geldt, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet;
  • Als een minderjarige naar het buitenland verhuist, moet iemand die het ouderlijke gezag uitoefent hem bij de aangifte vergezellen.

Na de aangifte ontvang je een document waarmee je naar het gemeentehuis, de ambassade of het consulaat van je nieuwe woonplaats gaat.

Maak hier een afspraak voor aangifte van verhuis naar buitenland.

Wat meebrengen

  • adres in het buitenland
  • identiteitskaart van elk lid van het gezin boven de 12 jaar
  • kids-id als je minderjarig kind er een heeft
  • bijbehorende puk- en pincode.

Openingsuren & contact

Burgerzaken

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 84
e-mail
bevolking@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen gesloten

Wij werken op afspraak.

Een afspraak makendoe je bij voorkeur online.

Wil je gebruik maken van onze dienstverlening in één van de nieuwe wijkantennes? Maak dan telefonisch een afspraak via 03 485 79 69.

We raden sowieso aan om zoveel mogelijk ons automatisch loket te gebruiken. Hier kan je de meeste documenten 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 opvragen en afdrukken.

Vind je het juiste product niet? Neem dan even telefonisch contact op.

Wil je meerdere dingen afhalen? Maak dan per item een afspraak. Zo garanderen wij een maximum service met een minimale wachttijd.

Deel deze pagina