Kinderen fietsen mee met 'Bieke De Bij'

Allicht moet je deze fietstocht mee vermelden op de bucket list van je kids! Bieke De Bij neemt je kinderen mee langs de boomgaarden in Ranst. Ze kent de boomgaarden als haar broekzak. Logisch, want elk voorjaar vliegt ze van de ene boom naar de andere om nectar en stuifmeel te verzamelen op de fruitbloesems. Ondertussen zorgt ze er ook voor dat de bloemen bevrucht worden en zo kunnen uitgroeien tot lekker fruit. Onderweg geniet ze van het landschap en komt ze heel wat boeiende dieren tegen. Spring op de fiets, volg Bieke De Bij en ontdek het bijzondere leven in de boomgaarden. Er zijn ook heel wat dieren die helpen in de boomgaard. Of je ze allemaal te zien krijgt, … dat kunnen we niet beloven! 

Maar, je kan wel bijen zien! Van 1 april tot 30 september zelfs van heel dichtbij! Benieuwd? Boek snel een bezoek bij een imker langs het traject via bezoekeenimker@gmail.com

Je volgt een verkort traject (18 km) in Ranst met doe-opdrachtjes onderweg. Deze opdrachtjes vind je terug in de kids ’proof’ brochure en op de educatieve infopanelen onderweg.

Vertrek: GC Den Boomgaard. 

Is deze verkorte route nog te lang? Stel dan zelf je route samen via de knooppunten, helemaal op maat van jouw kids!

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 206 09 23
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16 uur
Bieke de Bij

Deel deze pagina