Burgemeestersconvenant 2030

De klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voorstaan. De gevolgen van een verstoord klimaat leiden tot problemen voor mens, dier en natuur. Het vormt een gevaar voor onze welvaart en de manier waarop we nu samenleven. Gelukkig kunnen we hier zelf iets aan veranderen.

Wereldwijd engageren steden en gemeenten zich om het verschil te maken met een gericht en langlopend beleid dat aansluit bij de internationale doelstellingen op het vlak van energie en klimaat. Ook onze gemeente wil in het klimaat-verhaal zijn steentje bijdragen. De gemeenteraad keurde op 21 september 2020 de ondertekening van het Burgemeestersconvenant 2030 unaniem goed.

Het Burgemeestersconvenant 2030 is een Europees initiatief. De doelstellingen zijn om de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen tegen 2030, en om de gemeente voor te bereiden op het nieuwe klimaat (klimaatadaptatie).

Om de doelstelling te bereiken, werkt de gemeente samen met de provincie voor de opmaak van het nieuwe klimaatplan. Via verschillende participatiekanalen wordt ook een samenwerking opgezet met onze inwoners en met andere belanghebbenden, zoals de industrie en de landbouwsector. Hoe meer gedragen het klimaatplan is, hoe effectiever het zal zijn!

Wil je graag meedenken over het klimaat, of heb je een goed idee? Neem contact op met klimaat@ranst.be .

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83
e-mail
omgeving@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

Logo Burgemeestersconvenant 2030

Deel deze pagina