06/05/2019 : wegenis- en rioleringswerken Van Den Nestlaan

In de Van den Nestlaan zal het fietspad, tussen Slijkstraat en rotonde Ranstsesteenweg, opgebroken en heraangelegd worden op een breedte van drie meter, zodat dit als een volwaardig dubbelrichting fietspad gebruikt kan worden. De riolering zal ter hoogte van de bebouwing onder het fietspad geplaatst worden, zodat de rijweg niet moet worden opgebroken. Om de werken te kunnen uitvoeren, worden ook hier de bestaande bomen gerooid. Na de werken zullen tussen de rijweg en het nieuwe fietspad opnieuw inheemse bomen worden geplant

Omleiding

De werken starten begin mei. Vanaf dan zal de Van den Nestlaan enkelrichting worden voor verkeer dat vanuit Broechem richting rotonde rijdt. Het verkeer in de richting van Broechem, zal via de Ranstsesteenweg en Broechemlei (N116) moeten omrijden of kan kiezen om via de Liersesteenweg en de Broechemsesteenweg naar Broechem te rijden. 

Er wordt geopteerd om het verkeer zoveel mogelijk op de grote verbindingswegen te houden en niet doorheen de woonwijk te sturen.  De Abelebaan leent zich tevens ook niet tot dubbelrichtingsverkeer, zeker niet in combinatie met fietsers. Daardoor wordt in de Abelebaan en een deel van de Herentalsebaan (stuk tussen Ranstsesteenweg en Veldstraat) enkele richting ingesteld om te voorkomen dat het sluipverkeer doorheen de Veldstraat en de Hofstraat een weg zou zoeken en daar voor overlast zou zorgen. Bovendien zijn zowel de Veldstraat als de Hofstraat niet uitgerust om grote volumes verkeer te verwerken. 'Uitgezonderd plaatselijk verkeer' is bovendien moeilijk te controleren en de perfecte uitvlucht voor sluipverkeer.

Fietsers kunnen tijdens de werken wel gebruik maken van de Abelebaan, in beide richtingen.

Aan het agentschap Wegen en Verkeer is gevraagd om de verkeerslichtenregeling aan het kruispunt Ranstsesteenweg - N116 aan te passen zodat het verkeer van de Ranstsesteenweg langer groen zou hebben.

Kruispunt Slijkstraat/ Sint Jozef

Tijdens kortere periodes zal de Van den Nestlaan volledig afgesloten moeten worden om de herinrichting van het kruispunt met Slijkstraat en Sint Jozef mogelijk te maken. Een concrete timing kunnen we hier op dit moment nog niet over geven.

De werken zullen vermoedelijk duren tot april 2020.

Openingsuren & contact

Technische dienst (administratie)

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 81
Fax fax
03 234 19 61
e-mail
technische.dienst@ranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Van den Nestlaan

Deel deze pagina